• 17 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

Οι ναυτιλιακές εταιρίες της ΑΝΕΘ και της οικογένειας Μητσόπουλου αγόρασαν πρόσφατα δύο νέα πλοία, τα οποία σκοπεύουν να δρομολογήσουν στη γραμμή της Κεραμωτής το ερχόμενο Καλοκαίρι. Μετά από αυτήν την εξέλιξη τα πλοία συνολικά είναι 17. Τα μεγαλύτερα και τα περισσότερα αφορούν τη γραμμή Κεραμωτή- Λιμένας. Το ένα από τα δύο καινούργια στην περιοχή πλοία, αυτό της ΑΝΕΘ, βρίσκεται ήδη στη Θάσο. Από την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκέμβρη στα δρομολόγια του Πρίνου το φέρι μποτ «Αγία Βαρβάρα».

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η προανάκριση της Τροχαίας για το θανατηφόρο περιστατικό στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Τάκης Βελισσάρης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κατάθεση που αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης. Αυξήθηκαν κατά περίπου 100 τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό μας την προηγούμενη εβδομάδα. Γονέας μαθητή του 7ου Γυμνασίου δώρισε 3.000 ευρώ στο σχολείο για να κατασκευαστούν ατομικά ντουλάπια όλων των παιδιών. Το προσεχές Καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η μελέτη για το απαραίτητο έργο στην πεσμένη γέφυρα. Προβλέπεται η διατήρηση και ενίσχυση των βάθρων, ξηλώνονται όλες οι πλάκες της γέφυρας. Λειτουργεί από χθες δοκιμαστικά το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ από Κεραμωτή προς Θάσο. Αρχικά χρησιμοποιείται για την ηλεκτροδότηση του Λιμένα.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Χαρδαλιάς περιόδευσε χθες σε μονάδες του Ν. Καβάλας. Για λόγους υγείας παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Γιάννης Μούτλιας. Πορεία αντιεξουσιαστών χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρία για το θάνατο του Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα στην Ελευθερούπολη νέα σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Δήμου Παγγαίου. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και κριτική στον Υπουργό Υποδομών για τη μη ελεύθερη διέλευση από τα νέα διόδια των κατοίκων της Καβάλας. Αναλυτική ανακοίνωση του Αλέξη Πολίτη για τα εκτελούμενα οδικά έργα στην ΠΕ Καβάλας. Αρνητικά σχολίασε ο Ζαφείρης Μυστακίδης την παρουσία του Ιορδάνη Παπαντίδη στο σημείο της ψηφοφορίας, την περασμένη Κυριακή στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Μέχρι αργά το μεσημέρι συζητήθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Καβάλας οι δύο αγωγές ακύρωσης των απολύσεων στα Πετρέλαια. Στις 28 Φεβρουαρίου η αγωγή για την επίσχεση εργασίας. Επιστολή του Χρήστου Ποτόλια στο Δήμαρχο για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

Αισιόδοξη και γεμάτη ενέργεια η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου Βαμβακά. Τον Μάρτιο η πρώτη παραγωγή του 2023. Το απόγευμα στη Μ. Λέσχη παρουσιάζονται 3 τόμοι των Θασιακών, εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης. 25 καθηγητές φυσικής αγωγής για διάστημα 8 μηνών θα προσλάβει η Δημωφέλεια. Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης για τα ξαφνικά προβλήματα που καθυστερούν την έκδοση άδειας κατασκευής νέας εκκλησίας της Μεταμόρφωσης.

Άρχισε χθες την προετοιμασία του για το ματς του Σαββάτου με το Θερμαϊκό ο ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης