• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΟΣΕ ενημέρωσε Επιμελητήριο και Δήμο για την πορεία ωρίμανσης του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Οι εκπρόσωποι του ΟΣΕ θεωρούν ότι ως το τέλος του έτους θα υπάρξει ανάδοχος. Το έργο θα αρχίσει το 2025 και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Ήδη η διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων μπήκε στην τελική της ευθεία. Ασαφής παραμένει η κατάσταση για το έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη.

 

Νόμιμες 90 απολύσεις στα Πετρέλαια, η απόφαση του δικαστηρίου έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι. Υπολειτουργούν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λόγω της πανελλαδικής απεργίας, οι 90 εργαζόμενοι μέσω του ΕΣΠΑ που δεν πληρώθηκαν μισθούς δύο μηνών συγκεντρώνονται έξω από το Δημαρχείο. Στις 11 το πρωί η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Πρόσκληση συμμετοχής και από τον Εμπορικό Σύλλογο. Στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στο Λιμένα της Θάσου. Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, οι καμπάνες των εκκλησιών στην Καβάλα θα χτυπήσουν πένθιμα σήμερα στις 10 το πρωί.  Τρεις ώρες διήρκεσε η χθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για τα κυκλοφοριακά θέματα του Καλοκαιριού και μετά από ερώτηση του Χ. Χρυσανίδη, ο κ. Μουριάδης απάντησε ότι υπάρχει από τώρα συνεννόηση Δ. Αστυνομίας- Τροχαίας για αυξημένη αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης. Πυρκαγιά στο Σύμβολο αντιμετώπισε χθες το μεσημέρι η Π.Υ. Ελευθερούπολης.

 

Με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε ο Δ. Σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος. Με την Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μανή ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Επικεφαλής γραμματείας της ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Γιώργος Καλαντζής. Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, είναι υπεύθυνος έξι περιπτώσεων κλοπών στην Καβάλα. Έγιναν από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2024. Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου το πλοίο «Δήλος» αντικαθιστά προσωρινά στα δρομολόγια του το πλοίο «Μύκονος». Σύλλογο έφτιαξαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

 

Ο συμπολίτης αγιογράφος Γιώργος Γιαρισκάνης αποπεράτωσε μεγάλη ενότητα τοιχογραφιών στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Δυναμική τουριστική προβολή στην έκθεση του Βελιγραδίου για το Δήμο Θάσου. Γέμισε η αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης για την εκδήλωση σχετικά με την ιστορία της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής. 10 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Κουτούκι του Σαρρή στο Εμπορικό Κέντρο.

 

Βασιλόπιτα για τα σωματεία της Θάσου έκοψε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης