ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Μετά τη χθεσινή και ειδική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας οριστικοποιήθηκε η κατάθεση προσφοράς για την αγορά των δύο καπναποθηκών επί της οδού Ε. Μακαρίου. Η προσφορά θα κατατεθεί στην αρμόδια εκκαθαρίστρια εταιρία ως την Παρασκευή. Το περιεχόμενο της παραμένει μυστικό, για ευνόητους λόγους. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη. Εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο Δήμος Καβάλας θα καταφέρει να αγοράσει τις δύο καπναποθήκες ώστε να τις μετατρέψει σε χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Μειώνονται σε 1 ή 2 την ημέρα ως και το Σάββατο τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, συνεχίζει να μην εκτελεί δρομολόγια το φέρι μποτ «Νικητής». Με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας διορίστηκε προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου ο Αχιλλέας Γερόπουλος. Σύμφωνα με τις αλλαγές που αποφάσισε στην αυτοδιοίκηση το Υπουργείο Εσωτερικών, τοπικά συμβούλια κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων πρέπει ως την Παρασκευή να εκλέξουν πρόεδρο. Την Παρασκευή το μεσημέρι η ψηφοφορία στο τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Από τη Δευτέρα 1η Μάη ως το τέλος Σεπτέμβρη επανέρχεται το μέτρο της πεζοδρόμησης στην οδό Εθνικής Αντίστασης. Δεν θα ισχύει στη Λευκή Νύχτα.

 

Για λίγες ακόμη μέρες στο λιμάνι το ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο ρυμουλκό Καλυψώ.  Ευχαριστήριες ανακοινώσεις από τους εκπροσώπους του Δήμου Παγγαίου για τους εθελοντές που «κατέβασαν» ξημερώματα Δευτέρας από το βουνό δύο εκδρομείς που είχαν χαθεί στο δάσος. Πέντε χωριά του Δήμου Παγγαίου αύξησαν τον πληθυσμό τους σε σχέση με την απογραφή του 2011. Αθωώθηκε στο Μονομελές ιδιοκτήτης περιπτέρου, κατηγορούνταν για πώληση παράνομων πυροτεχνημάτων. Πιθανή επίσκεψη στην Καβάλα την Κυριακή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακόμη πιο σίγουρη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη. Στη Θάσο ήταν χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η Κατερίνα Χατζοπούλου υποψήφια με το Γιάννη Εριφυλλίδη. Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει. Στο Δ. Κήπο η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

 

Ικανοποιητική η προσέλευση των αγροτών στη χθεσινή συνέλευση στο Ποδοχώρι. Το απόγευμα στις Ελευθερές. Μαθητές ρομποτικής είχαν χθες συνάντηση με το Δήμαρχο. Στο Δημοτικό Κήπο κυματίζει η σημαία της Αρμενίας προς τιμή των θυμάτων της γενοκτονίας από τους Τούρκους. Προετοιμάζεται εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μάη.

 

Χωρίς τον Καζαντζίδη ο ΑΟΚ στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής περιόδου την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης