ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Σε συμφωνία έφθασαν χθες το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις στα Πετρέλαια. Ενεργειακή και εργαζόμενοι υπογράφουν άμεσα διετή σύμβαση με προβλεπόμενες αυξήσεις 6% και δέσμευση αξιοποίησης του κοιτάσματος στο Πεδίο Ε. Σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, η φετινή επετεύχθη γρήγορα κι έχει διάρκεια δύο χρόνια.

Σύμφωνα με επιστολή συμπολίτισσας, εκπρόσωπο μονογονεϊκής οικογένειας, η δυνατότητα μείωσης δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες δεν αφορά όλους τους οικονομικά αδύναμους του Δήμου Καβάλας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καβάλα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα η παραχώρηση στον Δήμο του Καρνάγιου, μέρους της Τελωνιακής αποθήκης, τμήματος της χερσαίας ζώνης. Σήμερα ο Μητροπολίτης Προκόπιος συναντά στο βαπτιστήριο εκπροσώπους της Γερμανικής εκκλησίας που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη Λυδία σε προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού. Στη συνάντηση θα παραστεί και η Δήμαρχος. Το πρωί στο Νέστο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Το απόγευμα μιλά σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγγαίο.

Με ψήφισμα του ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά να παραχωρηθούν στο Δήμο Καβάλας το παλιό δικαστήριο, το παλιό Νοσοκομείο και το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Άρχισαν χθες οι εργασίες απομάκρυνσης του βυθισμένου γερανού από την ακτή της Ραψάνης. Ακολουθούν ίδιες ενέργειες για την απομάκρυνση δύο ακόμη ναυαγίων στο νέο λιμάνι και στο Καρνάγιο. Από την Κυριακή 26 Μαρτίου αλλάζουν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής από Καβάλα για Αθήνα. Παραμένουν 13 την εβδομάδα και το βραδινό φθάνει στην Αθήνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Για το εναλλακτικό σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας που αφορά το εθνικό νόμισμα μίλησε χθες στη Δ. Βιβλιοθήκη ο Γιάννης Τόλιος.

8 αρχαία νομίσματα δωρίζει στο Μουσείο της Θάσου ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Εστία Άδωνης Κύρου. Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μικρασιατών ζητά από το Δήμο Καβάλας τη παραχώρηση του Μεντρεσέ για να στεγάσει το μουσείο του. Τις επόμενες μέρες εκλογές στους συλλόγους των Εβριτών και των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής. Το πρωί κοινή εκδήλωση μαθητών με θέμα την οικολογική κι ανεμπόδιστη μετακίνηση στην συνοικία της Παναγίας. Αύριο το πρωί στο μουσείο εκδήλωση για την ημέρα της γαλλοφωνίας.

Πραγματοποιείται την Κυριακή λαϊκός αγώνας δρόμου από τη Καβάλα ως το Χαλκερό στη μνήμη του Τάσου Μελετιάδη. Την Τετάρτη ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους των δύο φιναλίστ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης