• 5 Δεκεμβρίου 2023,

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Για δεύτερη χρονιά θα παρουσιαστεί στην Καβάλα η εκδήλωση « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία – Ήχος καθαρός εορταζόντων και φωνή αγαλλιάσεως» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο», το διάστημα από 5 έως  9 Μαΐου.

Συμμετέχουν η Ι.Μ.Φ.Ν.Φ, η αντιπεριφέρεια, ο δήμος Καβάλας , η «Δημωφέλεια», το Δημοτικό Ωδείο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και το Τ.Ε.Ι. οικονομικά και οργανωτικά, ώστε η διοργάνωση να πετύχει. Συνολικά 16 Μουσικά Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, πάνω από 800 μαθητές και συνοδοί, πολλοί καλλιτέχνες και σημαντικά ονόματα της Βυζαντινής και λόγιας μουσικής θα τιμήσουν και φέτος την πόλη μας.

Την έναρξη των εκδηλώσεων  θα ξεκινήσει   ο Διονύσης Σαββόπουλος  σε μια συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας την προηγούμενη μέρα 4 Μαΐου, στη συνέχεια το πρόγραμμα  θα συνεχίσει το Σάββατο 5 Μαΐου με την εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, με όλα τα Μουσικά Σχολεία. Την Κυριακή επτά εκκλησίες μας στην πόλη της Καβάλας με βυζαντινή μουσική θα ψάλλουν την θεία λειτουργία, την Δευτέρα το πρωί θα ιδρυθεί η βιβλιοθήκη «Σόνιας Θεοδωρίδου» , όπου η διεθνούς φήμης υψίφωνος έκανε δωρεά μουσικών βιβλίων στην πόλη μας και στην Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Τα Μουσικά Σχολεία επίσης σε 4 σημεία της Καβάλας θα παρουσιάσουν το ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής τους. Θα γίνει μια μεγάλη μουσική γιορτή με τους μαθητές και τον κόσμο . Την Δευτέρα το βράδυ στο Αρχαίο θέατρο θα συμπράξουν όλα τα Μουσικά Σχολεία επί σκηνής με 400 μαθητές χορωδούς και 250 μαθητές στην ορχήστρα. Την Τρίτη το πρωί θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών βραβείων με το Τ.Ε.Ι. της Άρτας να παρουσιάζει μια συναυλία και την Τετάρτη 9 Μαΐου θα έχουμε μια συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου που θα μας τιμήσει με την παρουσία της. Επίσης την Τρίτη το βράδυ η Σόνια Θεοδωρίδου θα διαβάσει κείμενα της Αναστάσεως και θα πλαισιωθεί με βυζαντινή χορωδία και λόγια μουσική από το Τ.Ε.Ι. Άρτας.

Διαβάστε επίσης