Δεν αρνήθηκε τον προεκλογικό χαρακτήρα της επίσκεψης

 Δεν αρνήθηκε τον προεκλογικό χαρακτήρα της επίσκεψης

Τις πόλεις Δράμα και Καβάλα επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πολιτικός μηχανικός Γιώργος Στασινός. Στις 12.00 το μεσημέρι τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας περίμεναν τον κ. Στασινό στην Καβάλα, αλλά αυτός καθυστέρησε τουλάχιστον τριάντα λεπτά, καθώς επέλεξε πρώτα να επισκεφθεί το γραφείο του τμήματος στη Δράμα. Όπως είπε στους συναδέλφους του, η επίσκεψή του στη Δράμα ήταν η πρώτη που έκανε ποτέ Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης στη γειτονική πόλη.

Μετά τη συνάντησή του με τους μηχανικούς της Διοικούσας Επιτροπής ακολούθησε πρόγραμμα επαφών στην Καβάλα, με επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου. «Ήρθα για να δούμε όλα τα προβλήματα των μηχανικών. Ο κλάδος μας χτυπήθηκε περισσότερο απ΄ όλους από την κρίση», είπε ο κ. Στασινός, που σημείωσε τη μεγάλη ανεργία μεταξύ των μηχανικών. «Έχουμε συμπλήρωσε πάρα πολλά προβλήματα».

Σ΄ ερώτηση για τις επικείμενες εκλογές, δεν αρνήθηκε ότι με την ευκαιρία θα συζητήσει θέματα που έχουνε σχέση με  την προεκλογική κίνηση, αφού οι εκλογές στα τμήματα και την κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ προγραμματίζονται να γίνουν στις 20 Νοεμβρίου 2016. Στις ίδιες δηλώσεις του χαρακτήρισε μεγάλη επένδυση το έργο του αγωγού ΤΑΡ.

Τον κ. Στασινό υποδέχθηκε στο γραφείο της Καβάλας ο Πρόεδρος Δημ. Κυριαζίδης, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής που είχανε μαζί του αναλυτική συζήτηση. Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητηθεί και νέα παράταση, εφόσον το πρώτο αίτημα του ΤΕΕ έχει ικανοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Δημ. Κυριαζίδη, που μίλησε κι αυτός στους δημοσιογράφους, οι μηχανικοί έχουνε διάφορα προβλήματα, αρκετά σοβαρά, αυτήν την περίοδο. «Δεν έχουμε που δεν έχουμε δουλειά, τώρα μας βάζουν κι άλλα θέματα με καινούρια νομοσχέδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζίδης. Σ΄ ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Πολεοδομία της Καβάλας, είπε ότι παραμένει η έντονη καθυστέρηση και σαν να μην έφτανε αυτό, τόνισε, καθώς ίδια προβλήματα υπάρχουν στα πολεοδομικά γραφεία όλης της χώρας, το υπουργείο δημιουργεί με το νομοσχέδιο που έχει υπό συζήτηση, μία παράλληλη υπηρεσία για την οποία απορεί, πως θα στελεχωθεί. Η δήλωση για την Πολεοδομία Καβάλας του κ. Κυριαζίδη είναι η ακόλουθη: «Η κατάσταση παραμένει περίπου η ίδια. Ένα πρόβλημα που είχαμε πριν από ένα μήνα, επιλύθηκε, αλλά πάλι στα πλαίσια των αδυναμιών που έχει η Πολεοδομία. Αυτό ακριβώς είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Είναι έντονη η κατάσταση εδώ στην Καβάλα, με την καθυστέρηση έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Σε όλη όμως την Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα. Όταν έχουν πρόβλημα οι υπηρεσίες δόμησης σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε μία παράλληλη υπηρεσία, το παρατηρητήριο περιβάλλοντος δίπλα στην πολεοδομία με το ίδιο αντικείμενο. Μα πως θα στελεχωθεί; Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα. Να πάμε σε καλύτερη κατάσταση και μετά να κάνουμε και νέους θεσμούς».

 

 

Διαβάστε επίσης