• 19 Μαΐου 2024,

Δεν διάβασαν τον κανονισμό του Πυθαγόρα, δεν γνωμοδότησαν

 Δεν διάβασαν τον κανονισμό του Πυθαγόρα, δεν γνωμοδότησαν

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο, δεύτερη φορά το 2017, το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Το σημαντικότερο θέμα (έκτακτο) ήταν αυτό της γνωμοδότησης επί του νέου κανονισμού λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου Πυθαγόρας. Τελικά συζήτηση δεν έγινε επειδή όπως αποδείχθηκε τα περισσότερα μέλη ενώ είχαν έγκαιρα τον κανονισμό στη διάθεση τους, δεν πρόλαβαν να τον διαβάσουν. Το θέμα θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση. Ο κ. Πέτρος Τσιάρας που συμμετείχε στη διαμόρφωση των αλλαγών του κανονισμού τις περιέγραψε (τις σημαντικότερες) σύντομα. Είπε ότι τα γραφεία θα εξυπηρετούν περισσότερους συλλόγους (θα είναι δύο σύλλογοι μαζί στο ίδιο γραφείο), θα πληρώνονται κοινόχρηστα ενώ θα μοιράζεται δικαιότερα ο χρόνος στην αίθουσα πρόβας χορού κτλ. Τόνισε επίσης ότι έγινε ξεκαθάρισμα μεταξύ των συλλόγων αφού κάποιοι είχαν να εμφανιστούν στο κτίριο ακόμη και 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, επί του οποίου συμφώνησαν ήδη οι πολιτιστικοί σύλλογοι, θα υπάρχει διαχειριστική επιτροπή με επικεφαλής εκπρόσωπο (αντιδήμαρχο) του Δήμου. Σε αυτήν θα συμμετέχουν με εκπρόσωπο τους οι σύλλογοι. Ο εκπρόσωπος των συλλόγων θα εκλέγεται. Αυτή η διαδικασία προετοιμάζεται.

Πριν από την ημερήσια διάταξη ο Τάκης Βελισσάρης διαμαρτυρήθηκε για την επικαιροποίηση του master plan του ΟΛΚ όπου προβλέπεται μπάζωμα της θάλασσας μπροστά από το δικαστικό μέγαρο και δημιουργία πάρκινκ. Ο κ. Τσιάρας ζήτησε καλύτερο φωτισμό στην κεντρική πλατεία. Ο κ. Βελισσάρης έθιξε επίσης το επίκαιρο ζήτημα με την ακτή της Καλαμίτσας. Είπε ότι η συζήτηση για το πρόστιμο αποπροσανατολίζει. «Κάτω τα χέρια από την Καλαμίτσα. Πρέπει να παραμείνει χωρίς εισιτήριο» τόνισε. Η πρόεδρος Φωτεινή Κόγια του απάντησε ότι «… η δήμαρχος θα παλέψει για το θέμα».

Διαβάστε επίσης