• 6 Μαΐου 2024,

Δεν φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια για τους σταθμούς μέτρησης της ρύπανσης: Πρώτα ενοικίαση, μετά αγορά

 Δεν φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια για τους σταθμούς μέτρησης της ρύπανσης: Πρώτα ενοικίαση, μετά αγορά

Ούτε χθες ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο, όσον αφορά τις άμεσες επόμενες ενέργειες του Δήμου Καβάλας για την προμήθεια εξοπλισμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η διοίκηση θα παρουσιάσει τις οριστικές της αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κι αυτό δεν είναι σίγουρο αφού βρίσκεται σε εκκρεμότητα πρόταση της Δημάρχου προς τη ΒΦΛ, τον εξοπλισμό του Δήμου να τον αγοράσει η εταιρία!

Η ΒΦΛ απουσίαζε δικαιολογημένα  από τη σύσκεψη προετοιμασία της σημερινής συζήτησης. Με τα έως τώρα δεδομένα γνωρίζουμε ότι: Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα (ξανα)λειτουργήσουν μέσω της αγοράς ανταλλακτικών, αλλά η «ζωή» τους όλοι παραδέχονται ότι θα είναι λίγων μόνο μηνών. Για την επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού ο Δήμος Καβάλας συζητά και με το ΔΠΘ και με το ΤΕΙ (εκπρόσωπος του ήταν στη χθεσινή σύσκεψη). Το σχέδιο ενοικίασης εξοπλισμού δεν φαίνεται να αλλάζει. Μέσω προγράμματος ή χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Καβάλας θα επιδιώξει να αγοράσει 3 μηχανήματα.

Εκπρόσωπος τοπικού φορέα που έλαβε μέρος στη χθεσινή σύσκεψη, είπε στην Πρωινή: «Στη σύσκεψη δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Το κλίμα ήταν καλό αφού όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνονται μετρήσεις με εξοπλισμό που θα είναι της τοπικής αυτοδιοίκησης».  Μιλώντας το πρωί χθες στο ράδιο Πρωινή η κ. Τσανάκα έθεσε μία ακόμη φορά και το θέμα της γύψου της ΒΦΛ.

Διαβάστε επίσης