• 26 Απριλίου 2024,

Δεν κερδίσαμε , απλά κάναμε ανακωχή !

 Δεν κερδίσαμε , απλά κάναμε ανακωχή !

Δεν κερδίσαμε καμία μάχη, απλά κάναμε ανακωχή με τον κορονοϊό τον οποίο είναι αλήθεια ότι με τα μέτρα που πήραμε αρκετά νωρίς καταφέραμε να τον καθυστερήσουμε να τον ελέγξουμε και να τον ξεγελάσουμε , προς το παρόν.

Είναι αλήθεια ότι διαχειριστήκαμε σωστά την περίοδο του ξεσπάσματος του ιού που θα μπορούσε να κυριαρχήσει και να προκαλέσει την κατάρρευση σε πρώτη φάση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χιλιάδες θανάτους σε δεύτερη.

Τον κορονοϊό αγαπητοί μου αναγνώστες  δεν τον κερδίσαμε, καταφέραμε απλά και κάνουμε μία ανακωχή μαζί του κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Ευχόμαστε ότι στην διάρκεια αυτής της ανακωχής θα μπορέσουμε να βρούμε το φάρμακο και το εμβόλιο για το οποίο όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει σίγουρα να περιμένουμε ακόμα αρκετούς μήνες.

Δεν θέλουμε σίγουρα ένα εμβόλιο εξπρές που μπορεί στην πορεία και σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι δύσκολη και μεγάλη σε διάρκεια.

Από προχθές Δευτέρα έχουμε ξεκινήσει να ανεβαίνουμε έναν ακόμα οικονομικό Γολογθά ο οποίος θα έχει πολλές στάσεις.

Ευχόμαστε ότι αυτή η πορεία δεν θα έχει πισωγυρίσματα γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα πρέπει να υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο το οποίο όπως καταλαβαίνετε μετά από 45 ημέρες καραντίνας και οικονομικού αποκλεισμού θα αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα.

Πλέον ως κοινωνία την επόμενη ημέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό κορονοϊό που επίσης δημιουργεί πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα μας.

Την επόμενη μέρα , για να μην χύσουμε το γάλα που μαζέψαμε με φοβερές στερήσει τις προηγούμενες, θα πρέπει να είμασστε προσεκτικοί, πειθαρχημένοι και κυρίως προσγειωμένοι.

Ο ιός είναι εδώ και περιμένει να χαλαρώσουμε για να μας πιάσει στον ύπνο.

Μην του δώσουμε την ευκαιρία.

Αυτά που λένε οι επιστήμονες για τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να τα τηρήσουμε ευλαβικά και να αφήσουμε τις ψευτομαγκιές που μπορούν να μας παγιδεύσουν και να μας οδηγήσουν σε μία νέα περίοδο καραντίνας με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η αγορά που χρειάζεται στήριξη και αναμένουμε το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης , των καφέ και των ξενοδοχείων που πρέπει να προλάβουν και να σώσουν στο καλόκαίρι που απομένει ότι μπορέσουν.

Έχει μεγάλη σημασία να είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να πάμε παρακάτω αφήνοντας πίσω μας όσο πιο γρήγορα μπορούμε αυτή την μαύρη περίοδο της καραντίνας.

Μεγάλο ερώτημα προκύπτει για τα μπιτς μπαρ, κυρίως για το πως θα μας υποδεχτούνε φέτος το καλοκαίρι αφού θα πρέπει και στην παραλία να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και τις αποστάσεις ασφαλείας αφού είναι γεγονός ότι και φέτος το καλοκαίρι ο μεγαλύτερος συνωστισμός θα γίνει εκεί.

Δεν είναι λύση να μείνουν κλειστές οι οργανωμένες παραλίες.

Μία τέτοια επιλογή δεν ανήκει στο πλαίσιο της κανονικότητας στην οποία θέλουμε όλοι να επιστρέψουμε.

 

Πάντως η κυριαρχία του κορονοϊού δεν διαφέρει και πολύ από την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας η οποία κράτησε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η μόνη διαφορά είναι η χρονική διάρκεια.

Και τότε μέσα σε ένα βράδυ αλλάξανε τα πάντα όσο αφορά τις ζωές και τις συνήθειες μας  αλλά και τώρα με τον κορονοϊό μέσα σε ένα βράδυ κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον που είχε ένα άλλο είδος ομηρίας.

Το τσουνάμι που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε είχε την ίδια ένταση αλλά όχι την ίδια διάρκεια.

Και τότε και τώρα η επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι δύσκολη ιδιαίτερα για την δική μας χώρα που μόλις έχει βγει από μία δεκαετία μνημονίων περικοπών και έντονης φορολογίας.

Αυτό είναι που μας φοβίζει και μας προβληματίζει αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα πρέπει να βάλουν και πάλι πλάτη.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης