Δεν θα εκπονηθεί η μελέτη αφού η γέφυρα έπεσε

 Δεν θα εκπονηθεί η μελέτη αφού η γέφυρα έπεσε

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η συνεδρίαση θα έπρεπε κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ωστόσο σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη μία ακόμη προεκλογική εκδήλωση. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα επηρεαστεί από την προεκλογική δραστηριότητα και μάλλον πρόκειται για κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε.

Συνολικά 61 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάσεως. Σίγουρα θα συζητηθούν τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Καβάλας, θα συζητηθεί η προετοιμασία εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ σε μία ακόμη συνεδρίαση θα εγκριθούν πιστώσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Θα τροποποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για το 2019. Νέα έργα προστίθενται, η αγροτική οδοποιία που θα χρηματοδοτηθεί από τον «ΦιλόΔημο», καθώς και η ερευνητική γεωθερμική γεώτρηση πέριξ του κλειστού κολυμβητηρίου.

Από το τεχνικό πρόγραμμα διαγράφεται η εκπόνηση μελέτης ελέγχου της γέφυρας αφού η μελέτη επρόκειτο να αποτελέσει αφορμή έρευνας για τη γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, η οποία στο μεταξύ κατέρρευσε. Θα εγκριθεί η τοποθέτηση προτομών του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Παύλου Μελά στο δημοτικό κήπο και στην πλατεία Κονσουλίδη. Τρίτη παράταση θα δοθεί σε έργο επισκευών – κατασκευών – συντηρήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων του 2017, ενώ θα εγκριθεί η κοπή δέντρων για το έργο της παιδικής χαράς στον Αμυγδαλεώνα.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ξεχωρίζουν είναι η συζήτηση για την καθιερωμένη ετήσια μείωση μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων για το 2019, βάσει της κείμενης νομοθεσίας του 2012 η οποία στηρίζεται στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Από τα δώδεκα καταστήματα και τους ισάριθμους επαγγελματίες που ζήτησαν την προβλεπόμενη από το νόμο μείωση ενοικίου, η υπηρεσία εισηγείται να μειωθεί το ενοίκιο σε δέκα από αυτά και σε δύο διαφωνεί διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Επίσης, θα γίνει αποδοχή παραίτησης του Φίλιππου Φιλιππίδη από τακτικό μέλος της διοικήσεως της ΔΕΥΑΚ και τέλος για μία ακόμη φορά θα δοθούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις  με τα σχετικά βοηθήματα σε συμπολίτες θύματα της οικονομικής κρίσης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης