Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη συνάντηση αγροτικών συλλόγων από όλη την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από δέκα αγροτικοί σύλλογοι της ΑΜΘ, δύο εκ των οποίων προέρχονται από την Π.Ε. Καβάλας. Ειδικότερα, συμμετείχαν οι αγρότες του Δήμου Νέστου και του Δήμου Καβάλας.
Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, η συζήτηση κατέληξε στην απόφαση να μην επεκταθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιφέρεια ΑΜΘ. Κινητοποιήσεις θα δρομολογήσουμε όταν θα είμαστε πραγματικά έτοιμοι, τόνισε ο κ. Καλπακίδης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα δεν υπάρχει λόγος να βγούμε απέναντι στην κοινωνία».
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, όπως όμως προέβλεψε ο Θέμης Καλπακίδης σύντομα θα τερματιστούν.

