Δεν θα προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση η δημοτική παράταξη του Βαγγέλη Παππά

 Δεν θα προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση η δημοτική παράταξη του Βαγγέλη Παππά

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΠ, εξηγεί μιλώντας στην Πρωινή την στάση της παράταξης του για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Παππά

Ερ: Τελικά να γίνει η συνεδρίαση αύριο(σήμερα) ή να μην γίνει;

Απ: Στην Καβάλα, την πόλη του καπνεργατικού κινήματος, μια πόλη με ιστορία, όταν γίνεται η απεργία την Πέμπτη είναι μέρα αγώνα των εργαζομένων για τα κεκτημένα τους, για όλα αυτά που έχουν δικαιωθεί με τεράστιους αγώνες διαχρονικά, νομίζω ότι φυσιολογικά δεν πρέπει να γίνει η συνεδρίαση. Δεν υπάρχει άλλωστε κάποιο θέμα της ημερήσιας διάταξης που καιγόμαστε και πρέπει να πάρουμε εδώ και τώρα απόφαση. Έχει σημασία για το πώς η κοινωνία αντιλαμβάνεται τους αγώνες. Όλοι μας είμαστε εργαζόμενοι. Βέβαια κάποιοι  γίνανε βιομήχανοι ξαφνικά. Έχουμε πολλούς μέσα  στο Δημοτικό Συμβούλιο που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ότι ξαφνικά έγιναν μέσα από παρθενογένεση, γίνανε χωρίς προβλήματα, χωρίς το οικογενειακό τους εισόδημα να έχει στριμωχθεί και να μην μπορεί να βγει εις πέραν ο προϋπολογισμός. Η δικιά μας παράταξη έχει 5 μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο οι οποίοι και οι 5 είναι συνδικαλιστές. Φυσικά δεν μπορούνε να προσέλθουν αυτή τη μέρα σε μια τέτοια συνεδρίαση. Είναι σίγουρο ότι αν θα γίνει η συνεδρίαση εμείς δεν είμαστε παρόντες. Εμείς και οι 5 έχουμε μια ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε τη σημασία εκείνης της μέρας και να πάμε σε μια συνεδρίαση στην οποία μπορεί κάποιος να πει ότι καλά αυτοί δεν σέβονται την ιστορία τους και γυρνάνε την πλάτη στην προσπάθεια απ` όλους τους εργαζόμενους για ένα νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και θα φέρει πολλά δεινά στο εργατικό κίνημα και στην κοινωνία.

Ερ: Για αυτό το θέμα έχετε συζητήσει τις τελευταίες μέρες είτε με τον Δήμαρχο, είτε με τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών  παρατάξεων;

Απ: Με το Δήμαρχο το έχουμε συζητήσει και του έχουμε ζητήσει από την αρχή της εβδομάδας να δει αυτή τη μέρα έτσι όπως την περιέγραψα. Νομίζω ότι ο Δήμαρχος το βλέπει έτσι όπως σας το είπα και εγώ. Με τον κ. Ποτόλια δεν μίλησα αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτός δε θα προσέλθει. Μίλησα με τον κ. Βέρρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πρωτοβουλία είναι του Δημάρχου να μην γίνει η συνεδρίαση. Είναι δουλειά του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να μιλήσουν με όλους τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων. Δεν είναι δικιά μου δουλειά να συντονίζω αν θα γίνει η δεν θα γίνει μια συνεδρίαση.

Ερ: Υπάρχει κάτι παρόμοιο παλαιότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση σε ημέρα απεργίας να έχει οριστεί δημοτικό συμβούλιο;

Απ: Νομίζω ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν πριν περίπου 10 χρόνια ίσως και λίγο παραπάνω. Άλλη μια φορά πρέπει να είχε γίνει, νομίζω ότι τότε ο κ. Λιόγκας ήταν εκπρόσωπος του ΚΚΕ και είχε ζητήσει να μην γίνει.

Ερ: Υπάρχει ένα ενδεχόμενο αυτή η διαφωνία, η πρόταση, να μην λυθεί συναινετικά και ίσως πάμε σε δημοτικό συμβούλιο με απαρτία ή χωρίς απαρτία και να έχουμε τους γνωστούς καβγάδες της εποχής.

Απ: Πήραμε μήνυμα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να απαντήσουμε αν προσέλθουμε στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Δε ξέρω το αποτέλεσμα. Εγώ σας είπα τη δικιά μου απάντηση. Ξέρω του κ. Ποτόλια, ξέρω και του κ. Βέρρου. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι μέσα από αυτές τις τρεις απαντήσεις που ξέρω εγώ ότι αριθμητικά έχουμε περάσει το 50%.  Επομένως τώρα δεν θα παίξουμε με τα… γραμμάρια. Εμείς, η παράταξη μας, κρατάμε αυτή τη στάση. Έχουμε μια στάση την οποία σας περιέγραψα ότι δεν μπορεί να παρεκκλίνει απ` αυτό που σας είπα. Είναι στάση σημειολογική είναι στάση  για το πώς αισθάνεται ο καθένας ότι έφτασε μέχρι σε αυτή την ηλικία που έφτασε.

Διαβάστε επίσης