Δεν θέλουν αλλαγή του χώρου της λαϊκής Κρηνίδων

 Δεν θέλουν αλλαγή του χώρου της λαϊκής Κρηνίδων

Δελτίο τύπου εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη ο Δήμος Καβάλας γνωστοποιώντας νέο κύκλο συνομιλιών και διαλόγου ανάμεσα σε εκπροσώπους του με τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών του Νομού. Στόχος του Δήμου Καβάλας εδώ και χρόνια είναι να αλλάξει το σημείο της λαϊκής αγοράς στις Κρηνίδες.

Εκεί η λαϊκή αγορά γίνεται κάθε Τετάρτη, Με το νέο διάλογο, επανέλαβε την πρόταση η λαϊκή να μετακινηθεί στο δρόμο προς τα Τενάγη Φιλίππων, και ειδικότερα προς τον παιδότοπο Αλαλούμ.

Ενώ το δελτίο τύπου αφήνει όμως να εννοηθεί ότι είναι πιθανή αυτή η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, οι εκπρόσωποι των μικροπωλητών δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο. Στην εφημερίδα μας μίλησε ο κ. Σωτήρης Ιωαννίδης ο οποίος ουσιαστικά διέψευσε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου ως προς την αισιοδοξία που απ’ αυτό προκύπτει.

Ο κ. Ιωαννίδης είναι Πρόεδρος των μικροπωλητών λαϊκών αγορών, είπε όμως πως τις ίδιες απόψεις με τους μικροπωλητές έχουν και οι έμποροι και οι παραγωγοί.

Οι δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη ξεκίνησαν με τη φράση πως δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί η λαϊκή.

Επικαλέστηκε παλαιότερες αποφάσεις συνελεύσεων παραγωγών, εμπόρων και μικροπωλητών και είπε πως το σημερινό σημείο στην είσοδο των Κρηνίδων είναι το σωστότερο, το ιδανικότερο, το καλύτερο. Δεν υπάρχει τόνισε, καταλληλότερο μέρος, σημειώνοντας πως το σημερινό σημείο της λαϊκής εξυπηρετεί τους καταναλωτές.

Ο Σωτήρης Ιωαννίδης απέρριψε την πρόταση της διοίκησης του Δήμου, όπως την ξανάκουσε την περασμένη Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα. Είπε χαρακτηριστικά πως η πρόταση του Δήμου Καβάλας αφορά σε ένα σημείο που δεν καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής αγοράς.

Τόνισε ότι άλλο βιώσιμο μέρος λαϊκής στις Κρηνίδες δεν υπάρχει, με εξαίρεση βέβαια το σημερινό σημείο που λειτουργεί η λαϊκή. Η Δήμαρχος που μίλησε επίσης για το θέμα αυτό στην Πρωινή ανέφερε πως στη συνάντηση της Τετάρτης συμφωνήθηκε οι εμπλεκόμενοι στη λαϊκή αγορά να βρουν οι ίδιοι το κατάλληλο μέρος για την αλλαγή του χώρου.

Η κ. Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι αντιρρήσεις που υπάρχουν οφείλονται στο γεγονός πως εκεί που λειτουργεί σήμερα η λαϊκή αγορά υπάρχει χώρος πίσω από κάθε πάγκο, ώστε ο μικροπωλητής, ο έμπορος, ο παραγωγός να έχει παρκαρισμένο και το αυτοκίνητό του.

Η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου είναι κατάλληλη και καλή είπε η κ. Τσανάκα. Εντωμεταξύ υπάρχουν διαμαρτυρίες πολιτών για την αποκομιδή των απορριμμάτων μετά τη λαϊκή στις Κρηνίδες, κάθε Τετάρτη μεσημέρι.

Στην εφημερίδα μας μίλησε κάτοικος της περιοχής και είπε ότι μέχρι και φέτος την άνοιξη τα σκουπίδια της λαϊκής αγοράς απομακρύνονταν μετά το τέλος της λαϊκής με απορριμματοφόρο. Το καλοκαίρι ακολουθήθηκε άλλη διαδικασία και τα απορρίμματα, όπως και σήμερα, μαζεύονται την επόμενη μέρα.

Μπαίνουν σε σακούλες αλλά οι σακούλες αυτές δεν επαρκούν, είπε ο συμπολίτης μας, εξηγώντας ότι αδέσποτα σκυλιά τις παρασύρουν και τις σχίζουν σκορπώντας το περιεχόμενό τους στους δρόμους.

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στην παρατήρηση αυτή είναι πως δεν επαρκεί το προσωπικό των απορριμματοφόρων προκειμένου να υπάρχει ένα επιπλέον δρομολόγιο στις Κρηνίδες κάθε Τετάρτη μεσημέρι ή απόγευμα μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς.

 

 

 

Διαβάστε επίσης