• 17 Μαΐου 2024,

Δεν βρέθηκε ο διακινητής που εγκατέλειψε τους μετανάστες

 Δεν βρέθηκε ο διακινητής που εγκατέλειψε τους μετανάστες

Το περιστατικό που έγινε την Παρασκευή στο κέντρο της πόλης το συζητούν ακόμη και σήμερα οι Καβαλιώτες. Κατά τα λοιπά το θέμα πήρε το δρόμο του. Με τους 8 παράτυπους μετανάστες έγινε ότι συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις. Η είδηση άλλωστε δεν αφορά τους 8 αλλά τον έναν, τον οδηγό και διακινητή του αυτοκινήτου.

Στις 8.30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής ένα αυτοκίνητο τζιπ με φιμέ τζάμια σταμάτησε σχεδόν μπροστά στο πρατήριο καυσίμων του κ. Πούλου. Οδός Βενιζέλου, κέντρο της πόλης. Όλοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για μια ακόμη συνηθισμένη διαδικασία δηλαδή το όχημα ήθελε να προμηθευτεί καύσιμα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε κι άρχισε να τρέχει ενώ ο υπάλληλος του πρατηρίου φέρεται να ετοιμάστηκε για να βάλει πετρέλαιο σε αυτό. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν αρκετοί άνθρωποι. Περίμεναν αμίλητοι. Γρήγορα έφθασε στο σημείο η Αστυνομία. Οι έρευνες για να εντοπιστεί ο οδηγός- διακινητής δεν απέδωσαν. Το όχημα κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο οδηγός επέλεξε να μπει στην πόλη της Καβάλας μάλλον για να γεμίσει καύσιμα. Μπροστά στο κτίριο του Επιμελητηρίου του έγινε σήμα να σταματήσει για αστυνομικό έλεγχο. Το όχημα προσπέρασε τους αστυνομικούς, συνέχισε την πορεία του. Ο διακινητής φοβούμενος την καταδίωξη, σταμάτησε εκεί που επέλεξε (ή του ήταν βολικό) κι εξαφανίστηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.  Όσοι πρόλαβαν να τον δουν, τον περιγράφουν ως άνδρα νεαρής ηλικίας με μακρύ μαλλί. Τέτοιο περιστατικό σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών δεν έχει ξαναγίνει. Ίσως γιατί όλα αυτού του είδους τα οχήματα επιλέγουν να κινούνται εκτός πόλης Καβάλας και πόλεων γενικότερα.

 

Διαβάστε επίσης