Διαδραστικό κέντρο παρατήρησης του καιρού στο Ν. Καβάλας

 Διαδραστικό κέντρο παρατήρησης του καιρού στο Ν. Καβάλας

Μετά από πολυετείς προσπάθειες δημιουργείται ένα διαδραστικό κέντρο παρατήρησης του καιρού στην περιοχή μας με την πολύτιμη βοήθεια της εταιρίας ENFOS Φωτοβολταϊκά, εταιρία φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλιακών αντλιών με έδρα την Καβάλα.

Το ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη μέσα από τον οποίο ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθεί τι συμβαίνει στο σύνολο της περιοχής μέσω των επαγγελματικών μετεωρολογικών σταθμών και των καμερών του Νομού.

Για να επισκεφθείτε το μετεωρολογικό παρατηρηρητήριο επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.meteokav.gr/wxmap/ ενώ υπάρχει σχετικό εικονίδιο στην κεντρική σελίδα www.meteokav.gr. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την εταιρία ENFOS Φωτοβολταϊκά που μας έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα έναν από τους μεγαλύτερους μας στόχους, καλύπτοντας το κόστος δημιουργίας και συντήρησης του project, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αφοσίωση της στην καινοτομία, την κοινωνική προσφορά αλλά και την επιστημονική έρευνα.

H αξία του project αυτού έγκειται σε πολλούς άξονες, αρχικά καταφέρνει και απλοποιεί μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη πληροφορία και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να πληροφορηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για το τι συμβαίνει σε μια μεγάλη έκταση και όχι απλά σε ένα σημείο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα μεμονωμένους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως κέντρο τουριστικής προώθησης της περιοχής, αφού θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί ταυτόχρονα ζωντανή εικόνα από πολλά διαφορετικά σημεία της περιοχής.

Τέλος, θεωρούμε ότι ο χάρτης θα είναι το έναυσμα ώστε και άλλοι δημόσιοι φορείς και ιδιώτες να επενδύσουν σε εγκατάσταση επαγγελματικών μετεωρολογικών σταθμών. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την ακόμη ποιοτικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και δημόσιων αρχών, αλλά και για την κάλυψη του μεγάλου κενού μετεωρολογικών δεδομένων, κάτι που είναι σημαντικό να δημιουργηθεί τόσο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα κυρίως για επιστημονικούς-ερευνητικούς σκοπούς.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία ENFOS Φωτοβολταϊκά που έκανε όλα τα παραπάνω εφικτά αλλά και όλους εσάς που με την διαχρονική σας στήριξη μας δίνεται κίνητρο να συνεχίσουμε.

Διαβάστε επίσης