• 21 Μαΐου 2024,

Διαγραφή του προστίμου μέσω ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.

 Διαγραφή του προστίμου μέσω ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.

Οι βουλευτές Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου ήταν χθες το πρωί στην ΕΤΑΔ, σε μια νέα συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Γιώργο Τερζάκη. Την ίδια ώρα λόγω υποχρεώσεων του βρίσκονταν στη Βουλή ο Τάκης Εμμανουηλίδης, που πάντως είναι σε συνεννόηση με τους δύο συναδέλφους του.

Ο κ. Παπαφιλίππου χαρακτηρίζει χρήσιμη τη συζήτηση με τον κ. Τερζάκη αφού στη διάρκεια της ξεκαθάρισε ότι: 1) Η παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου στο Δήμο Καβάλας είναι κάτι που δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ακτής Καλαμίτσας. Η ΕΤΑΔ εντός των ημερών θα υπολογίσει την αξία του ακινήτου προετοιμάζοντας τον συμψηφισμό. Ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζει μελέτη για τα απαραίτητα έργα συντήρησης, την οποία ως πρόταση θα καταθέσει στην ΕΤΑΔ. Σε αυτό το μήκος κύματος οι δύο πλευρές φαίνεται ότι θα συμφωνήσουν σχετικά γρήγορα. Αντί για χρήματα ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει τα έργα για τη συντήρηση του κτιρίου, το οποίο μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο θα αναλάβει. Χθες ίδιες δηλώσεις έκανε και η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη, είπε δηλαδή ότι η μελέτη του Δήμου Καβάλας για το κτίριο ετοιμάζεται.

2) Για την ακτή της Καλαμίτσας η ΕΤΑΔ θέτει προϋπόθεση συνέχισης των συζητήσεων με το Δήμο Καβάλας την διαγραφή του προστίμου. Φαίνεται ότι αυτό θα επιδιωχθεί να γίνει με την υλοποίηση της πρότασης του Δήμου Καβάλας. Μέσω συνεδρίασης κι απόφασης του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων κι Αμφισβητήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Προετοιμάζεται λοιπόν η συνεδρίαση του αν και ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ΕΤΑΔ παρουσιάζει εναλλακτική αλλά χρονοβόρα οδό την εκδίκαση της προσφυγής της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο των Αθηνών. Εκεί έχει προσφύγει με ανακοπή. Κατά τον Γιώργο Παπαφιλίππου ότι απ’ τα δύο κι αν συμβεί, ένα είναι σίγουρο: «Το Καλοκαίρι η ακτή θα λειτουργήσει κανονικά με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες».

Την Τετάρτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συνάντησαν τον Τάσο Πετρόπουλο (Υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων), στον οποίο έθεσαν το γνωστό πρόβλημα των χρημάτων των οικογενειακών επιδομάτων που ασφαλισμένοι του ΙΚΑ πρέπει έντοκα να επιστρέψουν. Περιμένουν μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα την απάντηση του. Τέλος δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις κυβερνητικές επισκέψεις, με την ευκαιρία των δύο ετών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος υπουργός θα έρθει, ούτε πότε θα έρθει.

Διαβάστε επίσης