• 19 Μαΐου 2024,

Διαγράφονται οι δάσκαλοι του Ν. Καβάλας που θα δεχθούν να συμμετέχουν στο υπηρεσιακό συμβούλιο

 Διαγράφονται οι δάσκαλοι του Ν. Καβάλας που θα δεχθούν να συμμετέχουν στο υπηρεσιακό συμβούλιο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι τοπικοί σύλλογοι Π.Ε και η Ομοσπονδία μας έδωσαν  ενωτικά τον αγώνα αντιτασσόμενοι στην τροπολογία ν.4728/20 για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο κλάδος μας, με το συντριπτικό ποσοστό 95% της αποχής, έδωσε τη δική του υπερήφανη απάντηση στην προσπάθεια του υπουργείου να καθιερώσει τις ηλεκτρονικές ‘’εκλογές’’.

Ο Σύλλογος μας συνεχίζοντας να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αποφάσισε να αντιδράσει στην εκ νέου προσπάθεια του υπουργείου να αντικαταστήσει τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από μέλη διορισμένα από τη διοίκηση ( όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 123 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε για την επαγγελματική κατάρτιση).

Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ του Συλλόγου μας αποφάσισε τη διαγραφή , από μέλη του συλλόγου, όσων δεχτούν να τοποθετηθούν από τη διοίκηση ως αντικαταστάτες των αιρετών μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

*Σας ενημερώνουμε, ότι και φέτος  ο Σύλλογός έχει την πρόθεση να πραγματοποιήσει την τελετή βράβευσης για τα παιδιά των συναδέλφων εκπαιδευτικών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μία εκδήλωση που έγινε θεσμός.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι, να αποστείλουν στο e-mail ekp–kav@otenet.gr  το ονοματεπώνυμο του παιδιού, τη σχολή στην οποία πέτυχε, το ονοματεπώνυμο του γονέα, τη διεύθυνση κατοικίας με τον Τ.Κ. καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι 15 Ιανουάριου.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης