Διακοπές στο σπίτι μας ….

 Διακοπές στο σπίτι μας ….

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός απο το βράδι της Δευτέρας χαλάει και στην Καβάλα με βροχές και καταιγίδες μέχρι και το ξημέρωμα της Πέμπτης που τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν αφήνοντας όμως πίσω τους θερμοκρασίες κάπου εκεί γύρω στους 26 βαθμούς.

Φαίνεται οτι μετά απο μια εβδομάδα αρκετά υγρή το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι καλό καιρικά αλλά ξεχάστε τις ντάλες των προηγούμενων ημερών.

Οι καταιγίδες μεσοβδόμαδα στέλνουν το πρώτο σήμα αλλαγής εποχή αφού σε λίγες ημέρες είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.

Το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε επέστρεψε το δεύτερο κύμα των εκδρομέων ενώ το τρίτο και τελευταίο θα επιστρέψει τέλη Αυγούστου.

Αυτοί οι τελευταίοι είναι που έχουν τα δικά τους εξοχικά και έτσι δεν επιβαρύνονται οικονομικά με επιπλέον έξοδα.

Τουλάχιστον έχουν την διανυκτέρευση τζάμπα.

Και βέβαια θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας και όλους αυτούς που δεν πήγανε καθόλου διακοπές για δίαφόρους λόγους και την βγάλανε στην μπανιέρα του σπιτιού τους.

Η γειτονική Τουρκία έχει μπεί σε ένα φαύλο κύκλο τρομοκρατικών επιθέσεων και εσωτρέφειας μετά και την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν που οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην παρακμή και την περιθωριοποίηση αφού οι τουρίστες που κάθε χρόνοτην επισκέπτονταν κατά χιλιάδες της έχουν γυρίσει την πλάτη λόγω  όλων αυτών των γεγονότων που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες.

Αν σε αυτή την ήδη ΄δύσκολη κατάσταση προσθέσεις και την μανία του Ερντογάν να κυνηγά φαντάσματα και να φυλακίζει όποιο δεν συμφωνεί μαζί του η χώρα γίνεται εντελώς αφιλόξενη και επικίνδυνη.

Το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα με άρωμα Ισλαμικού κράτους έγινε στην διάρκεια γαμήλιας τελετής σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Ο απολογισμός της επίθεσης είναι καμμιά 30αριά νεκροί και καμμιά 100σταριά τραυματίες.

Μετά την απολογία του ο 78χρονος ιδιοκτήτης και οδηγός του ταχύπλοου που πρίν απο μερικές ημέρες προκάλεσε ένα φορερό και τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα αφέθηκε ελεύθερος προκαλώντας την οργή των συγγενών των θυμάτων που επιμένουν οτι ο 78χρονος δεν ήταν αυτός που τελικά οδηγούσε το ταχύπλοο την στιγμή της σύγκρουσης και απλά το πήρε πάνω του για να καλύψει κάποιους άλλους.

Μάλιστα η γυναίκα που έχασε τον αδερφό και την ανηψιά της μιλώντας στους δημοσιογράφους απείλησε οτι θα πάρει την δικαιοσύνη στα χέρια της.

6 μετάλλια για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Ρίο είναι πολύ καλός απολογισμός και καταλαβαίνετε οτι η επιτυχία αυτή παίρνει μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς την περίοδο προετοιμασίας των αθλητών για τους αγώνες αυτούς σε ένα περιβάλλον άκρως τοξικό με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Παρόλα αυτά οι αθλητές μας βρήκανε και το κουράγιο και την δύναμη να προετοιμαστούν και να πάνε στο Ρίο για να ανέβουν στο βάθρο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριου με καλή ψυχολογία γιατί όλα είναι θέμα ψυχολογίας ιδιαίτερα για όλους εμάς τους παίκτες ψυχολογίας.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο ύποπτοι και ύπουλοι είναι και πονηροί.

Τα λέμ και πάλι αύριο το πρωί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης