• 10 Μαΐου 2024,

Διακρίσεις αθλητών του Μέγα Αλέξανδρου Ζυγού στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ελευθέρας Πάλης  

 Διακρίσεις αθλητών του Μέγα Αλέξανδρου Ζυγού στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ελευθέρας Πάλης  

Τρεις αθλητές του  Μέγα Αλέξανδρου Ζυγού διακρίθηκαν  στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ανδρών και εφήβων ελευθέρας πάλης που έγιναν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα ανδρών στη Θεσσαλονίκη(κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΟΚ), στα 57 κιλά ο Γιάννης Μαρτίδης(21 ετών) κατέκτησε τη 2η θέση χάνοντας στον τελικό από τον Γιώργο Πυλίδη.  Συνολικά έκανε δυο νίκες και μια ήττα.  Στα 61 κιλά ο Δημήτρης Μαρτίδης(18 χρονών)  ανέβηκε στο πιο  ψηλό σκαλί του βάθρου με 3 νίκες.  Συνέχισε την πολύ  καλή του πορεία που έχει ξεκινήσει από τα πρωταθλήματα παίδων και εφήβων. Στα 97 κιλά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος(18 χρονών) πήρε το αργυρό μετάλλιο. Συμμετείχε για πρώτη φορά  σε Πανελλήνιο ανδρών. Συνολικά πέτυχε 3 νίκες και 1 ήττα στον τελικό.      Στη γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα ανδρών ο Μέγας Αλέξανδρος Ζυγού κατέκτησε την 3η θέση στους άνδρες και στις γυναίκες.

Στο πρωτάθλημα εφήβων που έγινε στη Αθήνα(Ανω Λιόσια) ο Γιάννης Μαρτίδης πήρε την 1η θέση στα 57 κιλά με 4 νίκες και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος την 3η θέση στα 97 κιλά.

Μάλιστα ο Γιάννης Μαρτίδης μετά από αυτή τη διάκριση του αναχωρεί στις 4 Μαρτίου στη Ρωσία για διεθνές τουρνουά με την Εθνική ομάδα.

Στην επιστροφή του από την Ρωσία θα παραμείνει στην Αθήνα για να συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουλγαρία. Ο Δημήτρης Μαρτίδης θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα Κ-23 στη Ρουμανία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ άμεσος στόχος και του Δημήτρη Παπαδόπουλου είναι η πρωτιά και να αγωνιστεί και αυτός σε αγώνες στο εξωτερικό.

Τους 3 αθλητές του Μέγα Αλέξανδρου συνόδευσε στα δυο Πανελλήνια πρωταθλήματα ο προπονητής του  Αλέξης Μαρτίδης που είναι και ο ιδρυτής και η ψυχή του συλλόγου.

Χορηγός στην προσπάθεια των παιδιών είναι το Black drop στην Καβάλα. Επίσης στην προσπάθεια του Γιάννη Μαρτίδη εξακολουθεί να στέκεται δίπλα του «Ο Φούρνος του Γιαννάκη» στις Κρηνίδες.

Διαβάστε επίσης