• 19 Μαΐου 2024,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΑΣΟΥ : Η αποχή συνεχίζεται

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΑΣΟΥ : Η αποχή συνεχίζεται

Πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες, όπου το 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου, δεν είναι σε θέση λειτουργίας. Απ΄την ημέρα του Αγιασμού, οι αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες για ηλικίες νηπίων, με κυρίαρχο πρόβλημα της τουαλέτας. Ωστόσο η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, οδήγησε στη κινητοποίηση των γονέων.

Καθώς το κτήριο του νηπιαγωγείου εκτοπίστηκε από το παλιό στο οποίο στεγαζόταν, τα παιδιά βρέθηκαν για φέτος σε δυο αίθουσες του δημοτικού σχολείου, χωρίς αυτόνομες τουαλέτες και νιπτήρες. Η απόσταση μεταξύ των τάξεων και της τουαλέτας, είναι αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα τα νήπια να μη μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλο πρόβλημα και η έλλειψη αύλειου, περιφραγμένου χώρου, σε συνδυασμό με την αποχή παιδικής χαράς και με τεράστιο κίνδυνο ανάμειξης τους με μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ακατάλληλο το εκπαιδευτικό οίκημα.

Το εν λόγω θέμα, δημιουργήθηκε κατά τα μέσα καλοκαιριού, δίχως τη σωστή ενημέρωση των γονέων και τη παραμικρή προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για ανατροπή ή βελτίωση της κατάστασης. Η αποχή των μαθητών από τις 12/09 έως και τις 21/09, έπειτα από απόφαση των γονέων, εξαιτίας των ανισόρροπων συνθηκών μέσα και έξω από το κτήριο, οδήγησε τους αρμόδιους στο να υποσχεθούν προφορικώς λύσεις, οι οποίες τελικά δε γίνανε πράξεις. Απόφαση των γονέων είναι πως η αποχή των μαθητών θα συνεχιστεί, έως ότου γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους. Δηλαδή, πρωτίστως να λυθεί το πρόβλημα της τουαλέτας, η περίφραξη αύλειου χώρου και η έναρξη διαδικασίας για ένα μόνιμο χώρο, όπου θα στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου.

Με τη συμφωνία:

Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Λιμεναρίων

Διαβάστε επίσης