Διαμαρτυρίες εκλογικών αντιπροσώπων κατά του Δήμου Καβάλας

 Διαμαρτυρίες εκλογικών αντιπροσώπων κατά του Δήμου Καβάλας

Ανάστατοι είναι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι που έχουν διοριστεί στα τμήματα του Δήμου Καβάλας διότι αναγκάζονται να μεταφέρουν υπέρβαρους σάκους με ψηφοδέλτια στα σπίτια τους και την Κυριακή το πρωί, ημέρα των εκλογών, να τα κουβαλήσουν οι ίδιοι δύο και τρεις ορόφους, όπου δηλαδή είναι το εκλογικό τμήμα του καθενός, διότι από το Δήμο Καβάλας δεν διατίθεται προσωπικό για να κάνει αυτή τη δουλειά, όπως ρητά επιβάλει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών.
Συγκεκριμένα η επείγουσα εγκύκλιος αριθμός 34 της 14ης Μαΐου 2019, αναφέρει συγκεκριμένα στη σελίδα 5 στο κεφάλαιο «ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ» το εξής:

«Στο µέρος αυτό περιγράφονται οι ενέργειες των αρµοδίων υπηρεσιών, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου µέχρι και την προηγούµενη ηµέρα της ψηφοφορίας. Σε αυτό το στάδιο προπαρασκευής των εκλογών περιλαµβάνονται:
«Η παραλαβή του εκλογικού υλικού στο κατάστηµα ψηφοφορίας από τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής»

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι υποχρέωση των Δήμων και εν προκειμένω του Δήμου Καβάλας, είναι να παραδίδει το εκλογικό υλικό στους αντιπροσώπους μέσα στο εκλογικό τμήμα.
Αυτό γίνεται σε όλη τη Ελλάδα εκτός από τον Δήμο Καβάλας. Πριν από λίγο μάλιστα σύζυγος γυναίκας αντιπροσώπου υποχρεώθηκε να φορτωθεί τους σάκους με τα ψηφοδέλτια και να τα ανεβάσει στον δεύτερο όροφο σχολικού συγκροτήματος όπου είναι το εκλογικό τμήμα στο οποίο αντιπρόσωπος θα είναι η σύζυγός του. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι από τον Δήμο που παρέλαβε το υλικό του είπαν ότι θα υπάρχει υπάλληλος εκεί για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Σε όλη την Ελλάδα οι δήμοι έχουν ορίσει υπαλλήλους για να εξυπηρετηθούν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι αλλά στην Καβάλα ο Δήμος αδιαφορεί με αποτέλεσμα να προκαλεί κύμα έντονων διαμαρτυριών αποδέκτης των οποίων είναι και η εφημερίδα μας.
Υπάρχει μάλιστα και σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα που συνοδεύεται από βίντεο και το οποίο δείχνει τη δουλειά που γίνεται στο δήμο Ιεράπετρας. (Ιστότοπος ΑΝΑΤΟΛΗ online https://www.anatolh.com/2019/05/24/%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%BB/)

Διαβάστε επίσης