• 19 Απριλίου 2024,

Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου)

 Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου)

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης 25 Απριλίου, το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ.

Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου, θα συμμετάσχουν 24 σύλλογοι παραδοσιακών χορών, 4 σχολές σύγχρονου και κλασσικού χορού, 3 σχολές μοντέρνου χορού και περισσότεροι από 600 χορευτές.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στον Χορό και την Τέχνη του, υπογράμμισε ότι ο Χορός είναι η πρώτη γλώσσα επικοινωνίας των ανθρώπων, κι ότι σ’ αυτόν βασίστηκαν οι παραδόσεις όλων των λαών.

Ο κ. Μουμτσάκης ευχαρίστησε τους φορείς που δέχθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους «για να προάγουν μία από τις πιο γνωστές τέχνες, αυτήν του Χορού», και υπενθύμισε πως «οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι ένα δώρο των θεών στον άνθρωπο και ως δώρο πρέπει να το βλέπουμε κι εμείς σήμερα». Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των σχολών Χορού και Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

10:30 Κεντρική Πλατεία

Ελάτε να χορέψουμε όλοι μαζί και να απολαύσουμε χορογραφίες από:

Pollet Dance and Fitness Studio (Πωλίνα Αποστολίδου),

Step up Kavala (Κέλυ Ξακοπούλου), και

Σύλλογος Τερψιχόρη (Κάλη Στασινου, Lia Raheema).

Παρουσίαση και διδασκαλία μοντέρνων Χορών: Zumba Fitness, Hip Hop, Modern Kids, Latin, K-POP, Disco, Cheerleaders, Oriental, Bollywood 11:00.

Από 4 σημεία της πόλης θα ξεκινήσουν την «πατινάδα» τους, με την ονομασία ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ, οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών και αφού κάνουν τη στάση τους σε 4 σταθμούς, όπου θα γίνει ανοιχτό μάθημα χορών, θα συγκεντρωθούν όλοι στην κεντρική πλατεία για ένα παραδοσιακό ξεφάντωμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

12:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη

Διάλεξη-Συζήτηση με ομιλητές:

Δέσποινα Παπαδοπούλου (καθηγήτρια χορού, χορογράφος),

Γιώργος Τσοκτουρίδης (ορθοπεδικός, χειρουργός) και

Ασημίνα Αγγελίδου (παιδοψυχολόγος, ψυχολόγος υγείας).

17:30 Γυμναστήριο Μουσικού Σχολείου

Παράσταση Κλασσικού Χορού από:

Danza di Vita (Δέσποινα Παπαδοπούλου),

Σχολή Χορού (Βενετία Πουλή),

Dance Academy (Γιάννα Λασινά)

Κέντρα Μπαλέτου Pirouette (Ε & Κ Νότα).

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ: “Στο κουτούκι του Σαρρή”

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ: “ΣΚΛΑΡΗΣ”

Διαβάστε επίσης