• 25 Απριλίου 2024,

Δίκαιος νικητής ο ΑΟΚ με 2-0 επί του Κεραυνού Πέρνης και σήκωσε… κούπα(φωτογραφίες)

 Δίκαιος νικητής ο ΑΟΚ με 2-0 επί του Κεραυνού Πέρνης  και σήκωσε… κούπα(φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Μ` ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΑΟΚ κέρδισε στο «Ανθή Καραγιάννη» με 2-0 τον Κεραυνό Πέρνης και κατέκτησε το Σουπερ Καπ «Βασίλειος Ραφτόπουλος» της ΕΠΣΚ.

Οι νικητές είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες από τον  αντίπαλο. Ο Ζέρης από τα δεξιά ήταν πολύ καλός και με δικές του πάσες σημειώθηκαν και τα δυο γκολ του ΑΟΚ.

Δίνει ποιότητα στο παιχνίδι του Καβαλιώτικου συγκροτήματος.

Ο Κεραυνός Πέρνης ξεκίνησε πολύ προσεκτικά στην άμυνα, δεν άφηνε χώρους και επιθετικά απείλησε κυρίως στο πρώτο διάστημα του β` μέρους με την κλασσική ευκαιρία του Λάσπατζη.

Ο Δερμιτζάκης ξεκίνησε με Δήμιζα τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα ο Ζέρης, αριστερά στην άμυνα ο Λυμπεράκης που συμμετείχε αρκετά στην ανάπτυξη της ομάδας, δυο στόπερ τους σταθερούς Τουμανίδη και Παυλίδη.

Στα χαφ δυο αμυντικοί μέσοι ο Γαβριηλίδης(έτρεξε πολύ) και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος(περνάει στους διακριθέντες). Επιθετικός χαφ ο Γεμιστός που πήρε αρκετές προσωπικές προσπάθειες. Πλάγιοι ο Τσούτσης(θετικός)  και ο Γιατσβίνοβιτς(δεν είχε πεδίο δράσης ενώ όταν έκλεινε προς τα μέσα ήταν περισσότερο επικίνδυνος)  και σέντερ φορ ο Βαλαβανόπουλος(ωραίο τελείωμα στο πρώτο γκολ).

Από την άλλη ο Μαλαματάς, ξεκίνησε με Γεωργούση κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μπαντάνη, αριστερά στην άμυνα τον Μπουλγούρα και δυο στόπερ τους Μαρκάκη, Κωνσταντάρα. Δυο αμυντικούς μέσους Τσάκωνα, Λεγάτο και περισσότερο ελεύθερο τον Λάσπατζη που ήταν ο καλύτερος του Κεραυνού.

Στα πλάγια της επίθεσης ο Τζιβανόπουλος στα δεξιά και ο Χαριτίδης στα αριστερά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο  Γκεοργκίεφ.  Καλή ενδεκάδα ενώ χρειάζεται ο Κεραυνός λίγες ακόμη προσθήκες.

Το παιχνίδι θύμιζε πρωτάθλημα με αρκετά  σκληρά μαρκαρίσματα ενώ το Κύπελλο παρέλαβε από την κόρη του Βασίλη Ραφτόπουλου ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος.   Στο ημίχρονο βραβεύτηκαν οι πρώτοι σκόρερ των περσινών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ. Δεν είχε πολύ κόσμο το γήπεδο αλλά ίσως γι` αυτό φταίει και το καλοκαιρινό Σάββατο.  Το φιλμ του αγώνα

Στο 20` από προσπάθεια του Γεμιστού απείλησε με σουτ ο Γαβριηλίδης.

Στο 32` από σέντρα πάρε βάλε του Ζέρη, με κεφαλιά ο Βαλαβανόπουλος το 1-0.

Στο 33` αστόχησε από καλή θέση ο Τσούτσης. Στο 50` ο Λάσπατζης με σουτ ανάγκασε τον Δήμιζα σε πολύ ωραία και δύσκολη απόκρουση.

Στο 57` ωραίο σουτ του Γιατσβίνοβιτς λίγο άουτ.

Στο 59` από πάσα του Ζέρη, ο Τσούτσης δεν είχε δύσκολο έργο για το 2-0 από πολύ κοντά.

Στ0 72` το ωραίο σουτ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 75` απείλησε ο Κεραυνός με Χαριτίδη αλλά ο Δήμιζας είπε όχι.

Στο 85` αστόχησε ο Γεμιστός από καλή θέση και στο 90` σουτ του  Δουρτμέ εξαιρετική απόκρουση του Γεωργούσε σε κόρνερ.   Θετική η παρουσία του διαιτητή Ψωμόπουλου και των βοηθών του Καμπερίδη, Γεροντίδη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Ζέρης 65` Μπλιός, Λυμπεράκης, Τουμανίδης, Παυλίδης, Γαβριηλίδης 83` Βοσνιάδης, Γ. Παπαδόπουλος, Τσούτσης 65` Κέρθι, Γιατσβίνοβιτς 65` Δουρτμές, Γεμιστός, Βαλαβανόπουλος 83` Αδαμάκης.

Κεραυνός Πέρνης: Γεωργούσης, Λάσπατζης, Μπουλγούρας, Κωνσταντάρας, Μαρκάκης, Λεγάτος 65` Τσανακτσόγλου, Τζιβανόπουλος 65` Κριεζής, Τσάκωνας 79` Σουκρήογλου, Γκεοργκίεφ 88` Μαβινόπουλος, Χαριτίδης, Μπαντάνης.

Στο ρόστερ ο τερματοφύλακας Παπάζογλου

Ο Λευτέρης Παπάζογλου που πέρσι έπαιξε στον Βύρωνα Καβάλας και πρόπερσι στον Μακεδονικό Αμισιανών, προερχόμενος από τον Ηρακλή Καβάλας ήταν στον πάγκο στην αναμέτρηση με τον Κεραυνό Πέρνης και θεωρείται παίκτης του ΑΟΚ. Περισσότερο αποκτήθηκε για τους αγώνες Κυπέλλου αφού αρχικά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο Δήμιζας και ο Βρονταράς.

 

Διαβάστε επίσης