• 4 Μαΐου 2024,

Δικαιώθηκε από το συνήγορο του πολίτη, όχι από τη ΔΕΥΑΚ

 Δικαιώθηκε από το συνήγορο του πολίτη, όχι από τη ΔΕΥΑΚ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανόλης Κελαϊδάκης μετέφερε στη διοίκηση του Δήμου και στη διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας, αίτημα συμπολίτη, το οποίο διατυπώθηκε και στο συνήγορο του πολίτη, ο οποίος τον δικαίωσε. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν φαίνεται να υιοθετεί τις οδηγίες του συνηγόρου του πολίτη, έτσι ο συμπολίτης κ. Νίκος Ανθόπουλος επανέρχεται με την ακόλουθη επιστολή:

Προς την εφημερίδα «Πρωϊνή»

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ του Δήμου Καβάλας το 2015 επέβαλε «τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης» 200 ευρώ σε οικόπεδα χωρίς κτίσμα στο δημοτικό διαμέρισμα Κρυονερίου. Το συγκεκριμένο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης κατασκευάστηκε και λειτούργησε το 2008 από τη ΔΕΥΑ του τότε Δήμου Φιλίππων με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Με την ολοκλήρωση του έργου το 2008 ορίστηκαν από την τότε διοίκηση τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης και οι χρήστες του δικτύου κατέβαλαν το ποσό που αναλογούσε στον καθένα.

Το 2015 μετά παρέλευση επτά ετών, από την κατασκευή και λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ επέβαλε τέλος σύνδεσης 200 ευρώ σε κάθε οικόπεδο χωρίς κτίσμα εξ αιτίας της ύπαρξης φρεατίου αποχέτευσης ενώ δεν υπάρχει σύνδεση και δεν υφίσταται χρήση του δικτύου.

Παρά τις προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες μου στην ΔΕΥΑΚ η εμμονή της διοίκησης στην επιβολή του τέλους σύνδεσης με ανάγκασε να προσφύγω στον συνήγορο του πολίτη. Μετά από αλληλογραφία του συνηγόρου του πολίτη, με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, ο συνήγορος του πολίτη, αποφάνθηκε ότι κακώς επιβλήθηκε το ποσό των 200 ευρώ του τέλους σύνδεσης και ότι πρέπει να αποχρεωθεί (διαγραφεί) από τον λογαριασμό μου. Παρά την απόφαση του συνηγόρου του πολίτη η ΔΕΥΑΚ εμμένει στην απόφασή της.

Θα πρέπει να επαναλάβω ότι το φρεάτιο ανήκει στην επιχείρηση κι όχι στον καταναλωτή, ότι η ΔΕΥΑ δεν επιβαρύνθηκε για την κατασκευή του φρεατίου διότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά προγράμματα. Αλλά κι αν συνέβαινε αυτό που επικαλείται η ΔΕΥΑΚ θα είχε επιβληθεί και εισπραχθεί το 2008 το τέλος κατασκευής του φρεατίου.

Θα πρέπει να αναφέρω ότι παρά τα έγγραφά μου, προς την ΔΕΥΑΚ δεν έλαβα καμμία έγγραφη απάντηση παρά μόνο ειδοποιήσεις με την εναπόθεση των πρόχειρων και ανυπόγραφων καρτελών από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ στο υδρόμετρο, προειδοποιώντας ότι θα διακόψουν την υδροδότηση εάν δεν εξοφληθεί ο λογαριασμός έγκαιρα.

Εάν οι αποφάσεις του συνηγόρου του πολίτη δεν είναι σεβαστές γιατί αρνείται η επιχείρηση να απαντήσει σε επανειλημμένα έγγραφά του; Ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη από τις αυθαίρετες αποφάσεις;

Ν. Ανθόπουλος, συνταξιούχος Δ.Υ.

 

 

Διαβάστε επίσης