Δηλώσεις από Παπαδόπουλο-Πενταζίδη για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 στο Μπάσκετ

 Δηλώσεις από Παπαδόπουλο-Πενταζίδη για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 στο Μπάσκετ

Νίκος Πενταζίδης: « Θα κάνουμε τον αγώνα μας για να παραμείνουμε στην κατηγορία»  

Για το νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και το στόχο που θα έχει η ομάδα του, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής της Energean Kavala BC Νίκος Πενταζίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πρώτα απ` όλα τι εύχεσαι για το νέο πρωτάθλημα;

Απ:  Καταρχήν εύχομαι υγεία για όλους όσους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αλλά και για όλο τον κόσμο.  Σίγουρα είναι μια χρονιά η οποία είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, για τον αθλητισμό και γενικότερα για την κοινωνία.

Ευελπιστώ ότι αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα δούμε κόσμο στ γήπεδα. Όταν παίζουμε χωρίς φιλάθλους νιώθουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος, κάποιος σκοπός.

Τους θέλουμε κοντά μας και πιστεύουμε σε κάποιο στιγμή στη διάρκεια του πρωταθλήματος όλα θα πάνε καλά. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα , στο οποίο υπάρχουν κάποιες ομάδες που θα ξεχωρίσουν. Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας για να παραμείνουμε την κατηγορία και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά.

Ερ: Κατά πόσο έτοιμη είναι η Energean Kavala BC να ανταπεξέλθει σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα;

Απ:  Η ομάδα έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς ειδικά στους  δυο πλέιμεικερ οι οποίοι μείνανε αρκετό καιρό εκτός προπονήσεων και αυτό δυσκόλεψε αρκετά τη δουλειά μας.

Από εκεί και πέρα δουλέψαμε σε κάποια σημεία και ο χρόνος είναι υπέρ μας. Όσο περνάει ο καιρός αυτή η ομάδα θα γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερη.

Έγιναν κάποιες προσθήκες από τη διοίκηση και τον Βαγγέλη Παππά οι οποίες ήταν καθοριστικές. Ειδικά αυτή του Χείλαρη που έγινε τελευταία. Όπως πήραμε πέρυσι τον Αμπαρά που έκανε τη διαφορά και έτσι φέτος κρατήσαμε μια μεταγραφή για ο τέλος.

Θεωρώ ότι και φέτος αυτή η τελευταία μεταγραφή μπορεί να κάνει τγ διαφορά στην ομάδα μας.  Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα.  Θα δείξει το μέλλον τι θα καταφέρουμε.

Ερ: Ποιος θα είναι ο βασικός στόχος;

Απ: Ο βασικός στόχος σίγουρα είναι η παραμονή. Για κάθε νεοφώτιστη ομάδα πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή, έτσι και για μας.

Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αν βέβαια μας βγει κάτι προς το πάνω θα το κοιτάξουμε, δεν θα το αφήσουμε έτσι.


Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες η φετινή Α2»  

Δηλώσεις για το νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας αλλά και για την πρεμιέρα του Σαββάτου με το Μαρούσι, έκανε ο προπονητής του ΓΣΕ, Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πρώτα απ` όλα οι ευχές του Κυριάκου Παπαδόπουλου για το νέο πρωτάθλημα;

Απ: Είναι ευλογία να γυρίζουμε μετά από τόσους μήνες στο χώρο εργασίας μας. Είναι κάτι που το αγαπάμε πολύ και ετοιμαζόμαστε για αυτό. Πρώτα απ όλα εύχομαι όλες οι ομάδες και οι αθλητές να μείνουν υγιείς και φυσικά να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Ερ: Πρώτο ματς με το Μαρούσι στην Ελευθερούπολη.

Απ: Κάθε αρχή και δύσκολη. Δουλεύουμε για αυτό. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι πολύ δουλεμένη με έμπειρους παίκτες και που είναι καιρό μαζί και έχουν κάνει πρωταθλητισμό.

Δουλεύουμε πολύ τον τελευταίο καιρό για να αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Αμαρουσίου και ελπίζω να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που υπάρχουν.

Ερ: Ουσιαστικά ο ΓΣΕ είναι μια καινούρια ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Απ: Είναι δύσκολο όταν έχεις να κάνεις με μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή.

Βάζουμε πράγματα σε καθημερινή βάση μέσα από τη δουλειά και σιγά- σιγά βρισκόμαστε. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από την αρχή. Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος.  Κάθε φορά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αυτό θέλουμε.

Επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αποχή. Τα παιδιά ήταν 6 μήνες εκτός αγώνων και μόνο με ατομικές προπονήσεις. Εμείς δεν έχουμε κορμό για να κάνουμε μεταγωνιστικό στάδιο. Οπότε έπρεπε να τρέξουμε αυτό το διάστημα.

Κάθε μέρα τα παιδιά βελτιώνοντας.

Έχουν διάθεση και το βασικό είναι να γίνουμε πρώτα απ` όλα ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύουνε, όχι βέβαια 100% από την απόδοση. Πιστεύω ότι αυτό θα έρθει με τον καιρό. Πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά.

Ερ: Βάση της περσινής πορείας φέτος ίσως να υπολογίζεται περισσότερο ο ΓΣΕ;

Απ: Σίγουρα αλλά θεωρώ ότι και πέρυσι μας  πρόσεχαν πολύ οι αντίπαλες ομάδες. Δεν μας θεωρούσαν αμελητέα ποσότητα. Φέτος ίσως να μας προσέχουν ακόμη περισσότερο. Αυτό δε λέει κάτι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση.

Ερ: Ποιος είναι ο βασικός φετινός στόχος του ΓΣΕ;

Απ: Ο βασικός στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάμε όσο το δυνατό πιο ψηλά.

Ερ: Μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί στην Α2 η είναι πολύ νωρίς ακόμη;

Απ: Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Οι καταστάσεις φέτος είναι ιδιαίτερες χωρίς κόσμο στα γήπεδα. Τα γήπεδα θα είναι «κρύα». Οπότε στα εντός έδρας δεν θα υπάρχουν οι φίλαθλοι που θα επηρεάσουν όσο  το δυνατό την έκβαση  ενός αγώνα.

Εμάς πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, μας βοηθούσαν πολλοί οι φίλαθλοι μας. Ουσιαστικά φέτος όλα τα παιχνίδια θα είναι… εκτός έδρας. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για μας.

Εγώ για την ομάδα μου θέλω να δουλεύουμε κάθε μέρα, να είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε στο γήπεδο, να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε.

Το κυριότερο όλοι να είμαστε υγιείς μέχρι το τέλος

Διαβάστε επίσης