• 21 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Κώστας Αντωνιάδη περί τουριστικής προβολής και απόντων

 Δηλώσεις Κώστας Αντωνιάδη περί τουριστικής προβολής και απόντων

Θέματα της περιφερειακής επικαιρότητας και της τουριστικής προβολής, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, έθιξε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στην Κομοτηνή, το περιφερειακό συμβούλιο δεν συζήτησε και δεν ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2019. Μιλώντας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ο Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε:

«Κατά τη γνώμη μου προκλήθηκε σύγχυση αφού τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, όταν τους γνωστοποιήθηκε το έκτακτο θέμα της τουριστικής προβολής για το 2019, νόμισαν ότι επρόκειτο για την τουριστική προβολή της τετραετίας με χρήματα του ΕΣΠΑ. Λόγω λοιπόν της σύγχυσης δεν ενέκριναν τη συζήτηση του προγράμματος τουριστικής προβολής για το επόμενο έτος. Αυτό όμως θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση. Επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το πρόγραμμα τετραετίας της τουριστικής προβολής με χρήματα του ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταρτίσθηκε ύστερα από διαβούλευση με την κοινωνία. Ενώ το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής για το 2019 έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ».

Ο Κώστας Αντωνιάδης δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι αμφότερα τα θέματα θα συζητηθούν και θα εγκριθούν εγκαίρως στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ωστόσο, η παράταξη της πλειοψηφίας αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος της απουσίας των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης. Επί του θέματος αυτού ο Κώστας Αντωνιάδης παρατήρησε: «Όλοι οι αιρετοί κρινόμαστε από τη συμπεριφορά που επιδεικνύουμε. Νομίζω ότι η στάση που κράτησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι απόντες δεν αρμόζει σε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών θα έπρεπε να εισηγηθούν και σοβαρά θέματα, εφόσον φυσικά ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Κατά η γνώμη μου, η απουσία τους ήταν εσφαλμένη».

Διαβάστε επίσης