• 28 Μαρτίου 2024,

Δηλώσεις Ν. Κλειτσιώτη για ΕΝΦΙΑ και ψηφοδέλτιο ΝΔ- Επανέλαβε ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής

 Δηλώσεις Ν. Κλειτσιώτη για ΕΝΦΙΑ και ψηφοδέλτιο ΝΔ- Επανέλαβε ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής

Θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο της πολιτικής, σχολίασε με χθεσινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην βουλευτής ΝΔ Καβάλας και συμπολίτης οικονομολόγος – λογιστής Ντίνος Κλειτσιώτης. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην προεκλογική δραστηριότητα την οποία και ο ίδιος εμφανίζει, καθώς δεν έκρυψε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο Ντίνος Κλειτσιώτης σχετιζόταν με την επικείμενη έκδοση των σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ. Εξήγησε ότι σε γενικό επίπεδο υπάρχουν ορισμένες μειώσεις στις τιμές, ενώ σε άλλες περιοχές πλην της Καβάλας θα επιβληθούν αυξήσεις. Περιορισμένες χαρακτήρισε ωστόσο τις αυξομειώσεις. Ο στόχος εσόδων για το κράτος, παρατήρησε, παραμένει ίδιος.

Παραδέχθηκε το ενδεχόμενο να ισχύσει μειωμένος ΕΝΦΙΑ στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και το απέδωσε στη μείωση των αντικειμενικών αξιών, συμπλήρωσε όμως ότι οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες είναι πολύ μικρές και δεν ισχύουν για όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Κατ’ επέκταση, εάν υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ για ορισμένους Καβαλιώτες τότε αυτή θα είναι πολύ μικρή. Σε γενικές γραμμές επομένως, ο κ. Κλειτσιώτης προέβλεψε ότι ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι Καβαλιώτες θα κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά.

Αναφερόμενος στον τουρισμό ο Ντίνος Κλειτσιώτης παρατήρησε: «Φέτος καταγράφουμε μια μικρή μείωση των Τούρκων τουριστών, κάτι που φαίνεται. Η τρέχουσα περίοδος που διανύουμε για το νησί της Θάσου είναι εξαιρετικά ευνοϊκή».

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή ημερομηνία των εθνικών εκλογών απάντησε πως είναι πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει ολόκληρη την τετραετία. Τις τοποθέτησε επομένως το φθινόπωρο του 2019. Παρόλα αυτά, ευχήθηκε οι εθνικές εκλογές να προκηρυχθούν το δυνατόν συντομότερα και επεσήμανε:

«Θέλω να είμαι υποψήφιος βουλευτής και βρίσκομαι στη διάθεση του κόμματος, αφού πληρώ τους όρους που θέτει η ΝΔ. Δεν ασχολούμαι με συνυποψηφίους μου. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο του για να κινηθεί στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και κάνει τον προεκλογικό του αγώνα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη δραστηριοποίηση του Μακάριου Λαζαρίδη ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε: «Δεν μ’ ενοχλεί καθόλου η παρουσία του Μακάριου Λαζαρίδη. Δεν μ’ ενοχλεί διόλου η άφιξη κάποιου που θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής».

Για το θέμα ανανέωσης του βουλευτικού ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε ότι αυτή είναι μεν επιβεβλημένη αλλά μέχρις ενός σημείου. Όταν μια ομάδα κάνει ανανέωση, κατέληξε ο πρώην βουλευτής Καβάλας, δεν αλλάζει όλο τον κορμό της,

Διαβάστε επίσης