Δηλώσεις Νεφελούδη για την πρόσφατη Τριμερή για τη ΒΦΛ

 Δηλώσεις Νεφελούδη για την πρόσφατη Τριμερή για τη ΒΦΛ

«Εξετάσαμε το πως έχει προχωρήσει αυτή η συμφωνία. Είχαμε μία πολύ καλή κατάληξη ενός δράματος», σημείωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο κ. Νεφελούδης. Τόνισε, δε, ότι «το βασικό ζήτημα είναι να τελειώσει η πορεία της εξυγίανσης. Αυτό θα δημιουργήσει όρους ασφάλειας των εργαζόμενων και βιωσιμότητας της επιχείρησης, στην οποία ποντάρει πάρα πολλά η Καβάλα, αλλά και η ελληνική οικονομία».

Επισήμανε ότι «σε ένα ζωντανό οργανισμό που υπήρξαν προβλήματα (απολύσεις κτλ), τα οποία αντιμετωπίστηκαν από την παρέμβαση της Κυβέρνησης, προφανές είναι ότι στη φάση της αναδιοργάνωσής του έχουμε απόνερα. Αυτά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και είμαστε σε καλό δρόμο. Αλλά, επαναλαμβάνω, το κρισιμότερο απ’ όλα είναι η εξυγίανση. Όλα είναι συναρτημένα με αυτή τη διαδικασία». Κι εξήγησε λέγοντας ότι «η εξυγίανση μιας επιχείρησης περιλαμβάνει το να υπάρχει ένας επενδυτής, που θα αναλάβει τις υποχρεώσεις, μια συμφωνία για το πώς θα ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις απέναντι στους προμηθευτές, τους εταίρους κτλ., ένα σχέδιο βιωσιμότητας που πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια και το μέλλον των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων».

Τέλος, αναφερόμενος στις τελευταίες παρεμβάσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες προσπαθούν να εμπλέξουν την Κυβέρνηση με τα χρέη της βιομηχανίας προς τη ΔΕΠΑ, γνωστοποίησε ότι στη συνάντηση υπήρξε η δέσμευση όλων των μερών, «για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία της εξυγίανσης, να αποφύγουμε οποιαδήποτε διαδικασία δημόσιου χαρακτήρα. Κι αυτό, γιατί και οι εργαζόμενοι και εμείς υποστήκαμε πολλά απ’ όλη αυτή την εκμετάλλευση που επεδίωξε η ΝΔ στο αντικείμενο που ίδια δημιούργησε». (Πηγή ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο Καβάλας)

Διαβάστε επίσης