• 25 Απριλίου 2024,

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Μαυρίδη- 28 στους 41 οι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα είναι εκεί που ήταν το 2014

 Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Μαυρίδη- 28 στους 41 οι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα είναι εκεί που ήταν το 2014

Την Τετάρτη ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαυρίδης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται. Ισχυρίζεται- σύμφωνα με πληροφορίες- ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος με την παράταξη «Ανάσα» της κ. Δημάρχου. Ο λόγος δηλαδή της παραίτησης του είναι ίδιος με αυτόν της κ. Μπαλτζίδου. Η συγκεκριμένη «αποχώρηση» από την ομάδα της πλειοψηφίας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη αφού καιρό τώρα ο κ. Μαυρίδης διαφωνούσε και ψήφιζε διαφορετικά.

Με αυτήν την αφορμή έχει ενδιαφέρον η μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Λίγους μήνες πριν την εκλογή νέου, μόνο 28 στους 41 είναι όπως ήταν. Όπως δηλαδή εξελέγησαν το 2014. Συνολικά 6 έχουν δηλώσει ανεξάρτητοι (4 από την πλειοψηφία). 5 έχουν παραιτηθεί (πρώτη παραίτηση αρχές του 2015 του τότε βουλευτή Ηλία Ιωαννίδη). Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Σταύρο Πεταλωτή που παραιτήθηκε πριν καν ορκιστεί. Υπάρχει επίσης η περίπτωση του Μιχάλη Λυχούνα. Διαφώνησε με τη Δήμαρχο το Καλοκαίρι του 2015, άρχισε να απουσιάζει από το ίδιο Καλοκαίρι ενώ από τον Γενάρη του 2016 απουσιάζει συνεχώς. Χωρίς να εξηγεί το λόγο και χωρίς να παραιτείται. Πρόσφατα ο κ. Λυχούνας ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, με το συνδυασμό του κ. Τοψίδη. Επειδή η απόσταση από τις επόμενες εκλογές έχει μικρύνει, υποθέτουμε ότι η σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα αλλάξει. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει τι φέρνει το μέλλον.

Οι 6 ανεξάρτητοι

Νίκος Μαυρίδης- Διαφώνησε με τη Δήμητρα Τσανάκα

Βαρβάρα Μπαλτζίδου- Διαφώνησε με τη Δήμητρα Τσανάκα

Νίκος Ξανθόπουλος- Διαφώνησε με τη Δήμητρα Τσανάκα

Φίλιππας Φιλιππίδης- Διαφώνησε με τη Δήμητρα Τσανάκα

Παράσχος Αγανικόλας- Διαφώνησε με τις απόψεις Σώρρα

Κατερίνα Ιωαννίδου- Διαφώνησε με τον Μάκη Παπαδόπουλο

Οι 5 παραιτηθέντες

Δημήτρης Βαρβέρης, στη θέση του η Κατερίνα Ιωαννίδου

Νίκος Κιοσές, στη θέση του ο Σπύρος Προυσαεύ

Ηλίας Ιωαννίδης, στη θέση του ο Νίκος Μουρτασάγας

Ιορδάνης Παπαντίδης, στη θέση του ο Θόδωρος Παπαδόπουλος

Χρήστος Πασχαλίδης, στη θέση του ο Γιάννης Κυριακίδης

*Ο Κωστής Σιμιτσής παραιτήθηκε από επικεφαλής της παράταξης του, τον διαδέχθηκε ο Θόδωρος Μουριάδης

Παραιτήθηκε πριν καν ορκιστεί

Σταύρος Πεταλωτής, στη θέση του ο Φίλιππος Τσανακτσής

Απουσιάζει συνεχώς (από το τον Γενάρη του 2016)

Μιχάλης Λυχούνας- Διαφώνησε με τη Δήμητρα Τσανάκα

Οι 28 που συνεχίζουν από τον Σεπτέμβρη του 2014

Γιώργος Γραμμένος, Ευαγγελία Δρακονάκη, Αναστασία Ιωσηφίδου, Δημήτρης Καζανίδης, Ηλίας Καλανταρίδης, Μαρία Κλωνάρη, Μπάμπης Κουφατζής, Ζήσης Μπόνιας, Πέτρος Πετρόπουλος, Άκης Τελίδης, Θόδωρος Τζατζάρης, Δημοσθένης Τουλκίδης, Χάρης Τριανταφυλλίδης, Ανέστης Τσουρουκίδης, Γιώργος Φιλόσογλου, Μαρία Φρατζεσκάκη, Κορίνα Χιώτη Πρασσά, Μάκης Παπαδόπουλος, Άρης Βέρρος, Σωτήρης Σωτηριάδης, Βαγγέλης Παππάς, Λευθέρης Καρασαββίδης, Μανώλης Κελαϊδάκης , Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Θόδωρος Μουριάδης, Λεωνίδας Παππάς, Χρήστος Τσοχαταρίδης, Χρήστος Ποτόλιας

(Από τους 28 προαναφερθένες οι Τζατζάρης Θ, Μιχαλάκης Χ και Τσοχαταρίδης Χ δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καβάλας).

*Η φωτογραφία προέρχεται από την πρώτη συνεδρίαση του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, τον Σεπτέμβρη του 2014.

 

Διαβάστε επίσης