Δήλωση απάντηση Θόδωρου Μαρκόπουλου

 Δήλωση απάντηση Θόδωρου Μαρκόπουλου

Από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε χθες για τα Λουτρά των Ελευθερών και τον επενδυτή: « Ο κ. Νταβέλης στις 30 Μάη 2016 αναχώρησε από το γραφείο μου με δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι ως τις 27 Ιουνίου θα κατέθετε τα σχέδια και την περιγραφή της επένδυσης αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της. Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι η Περιφέρεια του έκανε γνωστό ότι δεν θα του έδινε καμία άλλη παράταση. Για 21 μήνες ουδέποτε εντόπισε ή επισήμανε δημόσια ή ιδιωτικά καμία παράλειψη της περιφέρειας. Αντίθετα πολλές φορές αναγνώρισε τόσο ο ίδιος όσο κι οι συνεργάτες του τις επιτυχίες και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης. Κάπως έτσι φθάσαμε σε αδειοδοτήσεις και σε απεμπλοκή σημαντικών διοικητικών θεμάτων. Είναι λοιπόν προφανής η επιλογή του χρόνου, η σκοπιμότητα της δήλωσης αποχώρησης αλλά και το αίολο της επιλογής την οποία τολμά να διατυπώσει. Η διοίκηση της «Εργοανάπτυξης ΑΕ» θα δρομολογήσει όλες τις νομικές και άλλες ενέργειες που απαιτούνται».

*Ο επενδυτής στα Λουτρά των Ελευθερών Αχιλλέας Νταβέλης ανακοίνωσε επίσημα χθες το μεσημέρι την αποχώρηση του καταγγέλλοντας την σύμβαση με την εταιρία της Περιφέρειας ΑΜΘ «Εργοανάπτυξη». Τόσο ο Θόδωρος Μαρκόπουλος όσο και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι περίμεναν την εξέλιξη, για την τοπική κοινωνία ωστόσο πρόκειται για μια έκπληξη. Για μια μεγάλη ήττα. Υπήρχε μεγάλη περίοδος στασιμότητας στο θέμα. Με την πρόσφατη εξέλιξη η επένδυση «παγώνει» όχι για μικρό χρονικό διάστημα.

Από το 1995 ο ΕΟΤ παραχώρησε τα Λουτρά στην τοπική αυτοδιοίκηση για να τα αναπτύξει. Τον Απρίλιο του 2012 βρέθηκε ο εν λόγο επενδυτής που τον Ιούνιο του 2016 τα βρόντηξε κι έφυγε. Τώρα ή όλα θα γίνουν από την αρχή (ψάχνοντας έναν νέο επενδυτή) ή η επένδυση θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ταυτόχρονα «ξυπνά» και ο Δήμος Παγγαίου που θέλει να μπει σφήνα στο θέμα και να τα πάρει υπό την αρμοδιότητα του!

Οι λόγοι αποχώρησης του κ. Νταβέλη δεν έγιναν γνωστοί. Μάλλον αυτό θα συμβεί από σήμερα. Η Περιφέρεια ΑΜΘ τον κατηγορεί ότι ήθελε να αποχωρήσει. Είχε μαζί του ραντεβού την προσεχή Δευτέρα. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν θα γίνει, η όποια διαφορά θα λυθεί στο δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:  Σήμερα 21.06.2016 η εταιρεία μας KINISIS ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ Α.Ε. υποχρεώθηκε να καταγγείλει την από 30.04.2012 σύμβαση για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση ιαματικών πηγών Ελευθερών με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας για λόγους που έχουν να κάνουν με πράξεις και παραλείψεις του αντισυμβαλλόμενου μέρους κατά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης και δεν μπορούμε να σας τις κοινοποιήσουμε δεδομένου ότι δεσμευόμαστε με αυστηρή ρήτρα εμπιστευτικότητας. Απλά σας δηλώνουμε ότι καθόλη τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων (4) ετών καταβάλαμε εις το ακέραιο το συμφωνημένο μίσθωμα και τηρήσαμε απόλυτα τις υποχρεώσεις μας ως μισθώτρια εταιρεία. Σε περίπτωση που υπάρξει μεταξύ των μερών έγγραφη συμφωνία για άρση της ρήτρας εμπιστευτικότητας δυνάμεθα να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα για τους λόγους της καταγγελίας.

Για την εταιρεία KINISIS Α.Ε. ο νόμιμος εκπρόσωπος

 

 

Διαβάστε επίσης