• 30 Απριλίου 2024,

Δήλωση Μαρκόπουλου για τη γέφυρα, απάντηση στη Δήμητρα Τσανάκα

 Δήλωση Μαρκόπουλου για τη γέφυρα, απάντηση στη Δήμητρα Τσανάκα

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με το οποίο η πεσμένη γέφυρα δεν περιλαμβάνεται στα τμήματα οδών που έχουν χαρακτηριστεί (εθνικά, επαρχιακά, δημοτικά δίκτυα).

Το δελτίο τύπου του Ανιπεριφερειάρχη αναφέρει δηλώνει ότι: Σε σχέση με την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας μπροστά στο παλιό νοσοκομείο της πόλης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε θέτοντας υπόψη σας το με Α.Π. 02/8025/11-12-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας και το με Α.Π. ΔΟΥ/6128/7-12-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πέρα και πάνω από τα ζητήματα της αλληλογραφίας που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, το πιο σημαντικό ζήτημα το οποίο μας ενδιαφέρει και το οποίο αποτελεί μείζονα προτεραιότητα είναι η αναγκαιότητα της όσο το δυνατόν ταχύτερης αποκατάστασης της λειτουργίας του έργου και η διασφάλιση αφενός μεν της ασφάλειας των διερχομένων από το σημείο και αφετέρου η διευκόλυνση της κίνησης μέσα στην πόλη της Καβάλας».

Η αντίδραση Μαρκόπουλου αφορά σημερινή δήλωση της κ. Τσανάκα. Η κ. Δήμαρχος υποστήριξε ότι έχει στα χέρια της την γνωμοδότηση Χρυσόγονου, η οποία δικαιώνει το Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με τη κ. Τσανάκα η αρμοδιότητα στη γέφυρα ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης