• 4 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Αρβανιτίδης: « Βήματα προς τα μπρος το τμήμα στίβου του ΑΟΚ»

 Δημήτρης Αρβανιτίδης: «  Βήματα προς τα μπρος το τμήμα στίβου του ΑΟΚ»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο έφορος κλασσικού αθλητισμού και υπεύθυνος του τμήματος κ. Δημήτρης Αρβανιτίδης.

Αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα στίβου του ΑΟΚ αλλά και στο καινούριο γυμναστήριο που δημιουργήθηκε κάτω από την κερκίδα της θάλασσας με τη βοήθεια φίλων του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί το τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΑΟΚ. Έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα;  

Απάντηση:  Η προσπάθεια γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια.   Για μας ήταν ένα όνειρο να δημιουργήσουμε δικές μας εγκαταστάσεις και δικούς μας χώρους έτσι ώστε οι αθλητές μας να αισθάνονται πιο άνετα. Να μην υπάρχον τριβές με τις ώρες αλλά και τους ιδιώτες που μπαίνουν μέσα στα γήπεδα κτλ.  Η προσπάθεια  αρχίζει και αποδίδει καρπούς αφού έχουμε και περισσότερα παιδιά στις τάξεις μας.  Προσπαθούμε να κάνουμε ομαδική ασφάλιση σε όλα τα παιδιά.  Να αισθάνονται οι γονείς άνετα.  Επίσης θέλουμε να διοργανώσουμε αγώνες με άλλα σωματεία.   Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε και εναρμονίσουμε το τμήμα στη διαδικασία του I.S.O.  Πρώτα κοιτάξαμε το οργανωτικό κομμάτι και μετά το αγωνιστικό.  Υπάρχουν πολλοί στόχοι και κάποιες εκδηλώσεις που θέλουμε να κάνουμε. Επόμενο μεγάλο βήμα  μια αίθουσα βαρών αρκεί να βρεθούν χρήματα.

Ερώτηση: Στο παρελθόν το τμήμα είχε πολλές επιτυχίες και ανέδειξε σπουδαίους αθλητές. Σε αυτό το σημείο θέλετε να φτάσετε μέσα από τη δουλειά που γίνεται;

Απάντηση:  Είναι μια προοπτική που ενδεχομένως να προκύψει στη διάρκεια. Δεν είναι αυτοσκοπός.   Θα έρθει μόνο του. Η προσπάθεια η δικιά μας έχει να κάνει καθαρά με τον αθλητισμό. Να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά που πρέπει όσον αφορά την εκγύμναση και να είναι ήσυχοι οι γονείς τους ότι γίνεται κάτι καλό σ` ένα συγκεκριμένο χώρο που λειτουργεί σωστά και θα γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους είναι σε σοβαρά χέρια. Δεν κυνηγάμε τους βαθμούς για να φτάσουμε στο παρελθόν.  Αν είναι να συμβεί θα συμβεί με τα ταλέντα που θα προκύψουν στην πορεία. Δεν κυνηγάμε βαθμούς, κυνηγάμε να φτιάξουμε ανθρώπους και σωστούς αθλητές.

Ερώτηση: Σε όλη αυτή την προσπάθεια έχετε συμπαραστάτες;

Απάντηση: Υπάρχει πάντα η συνεργασία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.  Εμείς στον ΑΟΚ έχουμε όμως πολλά τμήματα και σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει ας πούμε το αυτοδιοίκητο.   Το κάθε τμήμα λειτουργεί ξεχωριστά και ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη για να έχουμε μια κοινή πορεία και να αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα που θα προκύψουν.  Κάθε τμήμα λειτουργεί αυτόνομα, βρίσκει χορηγούς, κάνει το δικό του προγραμματισμό και συμμετέχει στις ομοσπονδίες. Συμμετέχει σε αγώνες με δικές του δυνατότητες.

Ερώτηση: Μιλήστε μας για τη σύνθεση του προπονητικού τιμ.

Απάντηση: Συμμετέχουν στο προπονητικό τιμ η Δέσποινα Αντωνιάδου, η Έλλη Αρβανιτίδου ενώ ακόμη ο Δημήτρης Κρυωνάς που έχει δυο τρια παιδιά χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενεργός αυτή την περίοδο.  Προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε αγώνες Πανελλήνιου επιπέδου. Για να πάμε πρέπει να έχουμε και τις ανάλογες επιδόσεις.  Δεν πάει κάποιος γιατί πρέπει να πάει. Πρέπει να πιάσει κάποια όρια, να πάει καλά σε ορισμένους αγώνες.

Ερώτηση: Θέλετε να ευχαριστήσετε κάποιους που βοήθησαν για να δημιουργηθεί το νέο γυμναστήριο;

Απάντηση: Σαφώς. Ευχαριστούμε τη Λευκοσιδηρουργία Καβάλας,  τον Κρίτων Αθανασίου, το Βασίλη Κελεμένη και

Εδωδιμοπωλείον «ΤΥΡΑΞΙΑ», τον Αντώνη Κατσαμακίδη και τα άνθη φυτά «Κέντια», τις επιγραφές Παμπόρη. Επίσης όλοι μας που είμαστε γύρω από το τμήμα στίβου του ΑΟΚ κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια.

 Ερώτηση: Αισθάνθηκε ποτέ κουρασμένος ο Δημήτρης Αρβανιτίδης για την προσπάθεια που έχει κάνει;

 Απάντηση: Σίγουρα μερικές φορές αισθάνθηκα ότι παλεύω μόνος μου.  Τα τελευταία χρόνια όμως έχω κοντά μου τον Βασίλη Κελεμένη που είναι παλιός αθλητής στίβου του ΑΟΚ και είναι αυτός μια από τις σοβαρές αιτίες που φτιάξαμε το γυμναστήριο. 

Η χαρά μου είναι που βλέπω τα παιδιά να χαμογελούν και επίσης να είμαστε φίλοι με τους γονείς. Αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη.  Θέλω τα παιδιά να βλέπουν ότι υπάρχει κάποια προοπτική.   Θέλω να ευχαριστήσω όλους  όσους παραβρέθηκαν στον αγιασμό του τμήματος και στα εγκαίνια του γυμναστηρίου, τη Δήμαρχο,  τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του ΑΟΚ και όλους τους γονείς που μας βοηθάνε σε κάθε βήμα.  Ακόμη να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στέφανου Καράμπελα για το θάνατο του. Ηταν ένας μεγάλος άνθρωπος του στίβου.

 

Διαβάστε επίσης