• 5 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Χιωτακάκος: «Εύχομαι ο κόσμος να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές»

 Δημήτρης Χιωτακάκος: «Εύχομαι ο κόσμος να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές»

Χθες το απόγευμα η ΝΙΚΗ παρουσίασε 4 υποψήφιους ευρωβουλευτές της (φωτογραφία).

Δύο εξ αυτών είναι από την περιοχή. Από την Καβάλα και τη Θάσο. Το κόμμα είναι σε πλήρη προεκλογική δράση κι αισιοδοξεί. Λίγο πριν την εκδήλωση συζητήσαμε με τον κ. Δημήτρη Χιωτακάκο, υποψήφιο ευρωβουλευτή που ήταν στην πόλη μας.

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για τις Ευρωεκλογές.

Απ: Όλα δείχνουν ότι θα είναι ίσως οι πιο σημαντικές Ευρωεκλογές που έχουν γίνει ποτέ.  Έχουμε μεγάλες, παγκόσμιες ανακατατάξεις. Το 70% του πλανήτη θα είναι σε ρυθμό εκλογών μέσα στο 2024. Κατ’ επέκταση η ηγεσία των περισσότερων χωρών πιθανότατα θα αλλάξει χέρια. Όσον αφορά τα δικά μας στην Ευρώπη, έχουμε τεράστιες προσκλήσεις. Οικονομικές, κοινωνικές, γεωπολιτικές. Καλείται και η Ελλάδα να πάρει τις ευθύνες της και να μπορέσει την επόμενη πενταετία να αρχίσει να επηρεάζει τα δεδόμενα γιατί δυστυχώς για την ώρα πιστεύω ότι έχει ένα απολύτως διακοσμητικό ρόλο.

Ερ: Για την πατρίδα μας θα είναι Ευρωεκλογές ή Εθνικές εκλογές;

Απ: Συνήθως οι Ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να δείξει ο λαός -ενδεχομένως- τη δυσαρέσκεια του στην προτίμηση που είχε στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές. Αυτό γίνεται κάθε φορά, δεν γίνεται κάτι διαφορετικό. Ο καθένας κάνει την επαναστάση του στις Ευρωεκλογές ή δυστυχώς αδιαφορεί. Αυτό εύχομαι να μη γίνει. Είχαμε μια μεγάλη αποχή της τάξεως του 50% στις κοινοβουλευτικές εκλογές, το οποίο δεν είναι καλό φαινόμενο. Ο λαός πρέπει να αποφασίζει για το ποιος θα διοικεί. Εύχομαι αυτή η απόγνωση, η ένταση που υπάρχει λόγω κάποιων κακών επιλογών της κυβερνούσας παράταξης, να μην ωθήσει τον κόσμο ακόμη πιο μακριά από τις κάλπες. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει.

Ερ: Ο στόχος της ΝΙΚΗΣ είναι να βγάλει πόσους Ευρωβουλευτές;

Απ: Η ΝΙΚΗ πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να βγάλει ενδεχομένως και διψήφιο νούμερο αν ο λαός έρθει στις κάλπες. Το οποίο σημαίνει ότι μπορεί αριθμητικά να έχουμε 3 και 4 Ευρωβουλευτές.

*Ο Δημήτρης Χιωτακάκος είναι διδάκτωρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παν. Μάντσεστερ, διευθυντικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα στην διαχείριση διεθνών συμβάσεων και στρατηγικών συνεργασιών.

Διαβάστε επίσης