• 16 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Κάζος: «Η… Στανίση και οι Δημοτικές Εκλογές έφεραν το τέλος του Ατρόμητου από την Α` Κατηγορία»   

 Δημήτρης Κάζος: «Η… Στανίση και οι Δημοτικές Εκλογές έφεραν το τέλος του Ατρόμητου από την Α` Κατηγορία»   

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Τάσο Πατσίδη, ο Δημήτρης Κάζος, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποσυρθεί από τα διοικητικά του Ακροβουνίου.

Έδωσε επίσης τη δική του εξήγηση σχετικά με το λόγο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Ερ: Ποιοι τελικά ήταν οι λόγοι σύμφωνα με τη δική σου εκτίμηση, για την αποχώρηση του Ατρομήτου από το πρωτάθλημα της Α’ Kατηγορίας;

Απ: Οι λόγοι ξεκινήσανε σε μεγάλο βαθμό από το καλοκαίρι του 2022,  με την συναυλία της Κατερίνας Στανίση στο γήπεδο μας. Κατάφερε να φέρει η διοίκηση την Στανίση ενώ ορισμένοι είχαν παραθέσει τις απόψεις τους για το πώς έπρεπε να γίνει η εκδήλωση.

Αυτές οι απόψεις δεν υλοποιήθηκαν, δεν έγιναν δεκτές. Την επόμενη ξεκίνησαν οι διαφωνίες, οι διαμάχες. Ήταν ένα- δυο άτομα και αρχίσανε τις απειλές του τύπου: «ξεχάστε μας, δεν θα είμαστε κοντά στην ομάδα, ότι δίναμε δεν θα το έχετε πλέον από εμάς».

Δεν δώσαμε και μεγάλη βάση αφού ήταν μια, δυο φωνές. Αυτές οι φωνές βέβαια είχανε μια δυναμική, έστω και αν ήταν εκτός συμβουλίου. Ωστόσο αυτή η διαμάχη, συνεχίστηκε στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν.  Φτάσαμε πέρσι τον χειμώνα να έχουμε κάποιες διαρροές στη διοίκηση.

Μείναμε λίγα άτομα στο γήπεδο από εκεί που ήμασταν 10-12 άτομα. Τα σημάδια φαινόταν ότι αρχίζω να μένω μόνος σε διοικητικό επίπεδο, αφού για διαφόρους λόγους δεν συνέχιζαν κάποια παιδιά που ήταν άμεσοι συνεργάτες μου.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ομάδα χτίστηκε με πολύ μεγάλη δυσκολία, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε πέρσι προς το τέλος της σεζόν. Εμείς θέλαμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στα παιδιά, οικονομικά τακτοποιημένοι απέναντι στους παίκτες.

Θέλαμε να είμαστε σωστοί και έτοιμοι απέναντι στους ποδοσφαιριστές που καταφέρανε και σώσανε την ομάδα. Φυσικά και στον προπονητή. Με τις δυσκολίες και με το προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να χτίσουμε ένα ρόστερ με 16-17 ποδοσφαιριστές.

Ξεκίνησε η προετοιμασία και φτάνουμε στην περίοδο των δημοτικών εκλογών. Στην περίοδο των δημοτικών εκλογών  οι απέναντι φωνές που ξεκίνησαν από τη Στανίση, είχαν υποστηριζόμενο υποψήφιο στην παράταξη του Δημάρχου Φίλιππα Αναστασιάδη.

Κανένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή προσέγγισε τον ταμία της ομάδας Γιώργο Λεοντή, η αντίπαλος του Δημάρχου, Μαρία Βαρύτη. Εκεί αρχίσανε οι απειλές. Ξεκινήσανε πάλι οι διαμάχες. Εγώ και ο Γιώργος Λεοντής συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο, ο οποίος ήταν κοντά στην ομάδα και μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα μας είπε να συνεχίσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας, με την ομάδα. Την ίδια θέση είχε και ο Ανδρέας Καλλινικίδης. Δεν γνωρίζανε τίποτα από αυτά που λέγανε δεξιά και αριστερά κάποιοι. Ήταν όλα εν αγνοία τους.

Ο Ανδρέας ήταν κοντά μας όπως και ο Υπεύθυνος του Δήμου για αθλητικά θέματα ο κ. Μποσμπότης. Θέλανε ο Γιώργος ο Λεοντής να αποσύρει την απόφαση του, να είναι υποψήφιος με την κα Βαρύτη.

Ο Γιώργος σε κάποιο βαθμό πείσμωσε ακόμη πιο πολύ, θεωρώντας ότι δεν ήταν έντιμο αυτό που γινόταν. Πεισμώσαμε και εμείς που ήμασταν κοντά του. Τα αποτελέσματα των εκλογών, έδειξαν ότι αυτός που στηριζότανε ας πούμε από την απέναντι πλευρά,  για πρώτη φορά πήγε καλά αλλά τελικά δεν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Είναι και φίλος μας, ο Δημήτρης ο Καλυμνιός. Μετά από αυτό αρχίσανε οι διαμάχες και οι προστριβές ακόμη πιο έντονα. Κάποια στιγμή και ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος γύρισε και είπε σε άτομο της διοίκησης: «Αφού δεν καταλαβαίνεται ποιο είναι το κακό της ομάδας και το έχετε ακόμη μέσα στα πόδια σας, εγώ δεν φταίω σε κάτι. Αν δεν φύγει η κεφαλή, η ομάδα δεν έχει προκοπή».

Συνεχίστηκαν και άλλες κουβέντες. Μίλησα με τον Δημήτρη Καλυμνιό. Ήταν παρανοϊκά αυτά που του μετέφεραν. Εμείς δεν ήμασταν απέναντι στον Δημήτρη. Δεν βλέπαμε τον Δημήτρη σαν αντίπαλο. Θεώρησε ο Γιώργος ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος και έτσι έγινε.

Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με οποιαδήποτε παράταξη. Φτάσαμε σε σημείο η ομάδα να παίζει μέσα στο χωριό και η ομάδα να είναι τυπικά γηπεδούχος.

Ήταν φιλοξενούμενη και με τον Ορφέα και με τον Βύρωνα, όπου ζήτημα να ήταν μέσα από το χωριό, 6-7 άτομα και στα δύο παιχνίδια. Είδαμε ότι αυτό το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Συζήτησα με τα παιδιά της διοίκησης, τον προπονητή, τους παίκτες. Πήρα την απόφαση να αποχωρήσω αφού για κάποιους το κακό της ομάδας ήμουν εγώ. Οπότε έδωσα το βήμα, και το πάτημα, σε αυτούς που θεωρούν ότι το κακό είμαι εγώ, να έρθουν να αναλάβουν την ομάδα.

Άσκησαν ψυχολογικό πόλεμο επάνω σε μας. Είναι λίγοι αλλά «δηλητηριάσανε» τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό. Δεν ξέρω τι συμφέροντα μπορεί να έχουν από την ομάδα.  Μέχρι το καλοκαίρι η ομάδα θα παραμείνει ανενεργή. Το καλοκαίρι μακάρι να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση. Να συνεχιστεί να υπάρχει η ομάδα.

Ερ: Βγάζει πολύ πίκρα ο Δημήτρης Κάζος…

Απ: Δεν είμαι με το χωριό. Το χωριό ήταν πάντα δίπλα μου. Πάντα μας βοηθούσε. Από λίγους είμαι ενοχλημένος οι οποίοι καταφέρανε να «δηλητηριάσουν» όλη αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2017.

Στο Γ’ τοπικό ήμασταν τότε. Την τελευταία διετία διαδέχθηκα στην ηγεσία της ομάδας τον Σάββα Λεοντή. Σκοπό μας ήταν η ομάδα να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΚ. Κάτι που ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην ιστορίας της.

Είχαμε φτάσει έως την Α2 κάποτε. Το πετύχαμε. Δε δεχθήκανε μερικοί ότι υπήρχε μια διοίκηση, που ξεπέρασε αυτό το  μεγάλο στόχο, να παίξει η ομάδα στην Α’ kατηγορία. Η διάθεση η δική μου, δεν είναι να απομακρυνθώ από την ομάδα. Εφόσον κάποια παιδιά τα οποία σέβομαι και εμπιστεύομαι , έχουν τη θέληση , εγώ θα είμαι δίπλα τους.

Υπάρχουν αισθήματα για αυτή την ομάδα. Θέλω να υπάρχει ο Ατρόμητος. Εγώ δεν ανέλαβα ούτε για τα αξιώματα, ούτε για τη φήμη. Εγώ μπήκα στην ομάδα γιατί ήθελα να υπάρχει ο Ατρόμητος.

Έδωσα μεγάλο κομμάτι από τη προσωπική μου ζωή στον Ατρόμητο και δεν δέχομαι να λένε κάποιοι ότι είμαι εγώ το κακό της ομάδας. Ας έρθουν να αναλάβουνε. Να πετύχουν μεγαλύτερους στόχους.

Ερ: Νομίζω ότι χρειάζεται μια «συγνώμη», στον προπονητή και στους παίκτες.

Απ: Με τα παιδιά μίλησα πολλές φορές, φυσικά και με τον προπονητή Βασίλη Νικολαΐδη, τον οποίο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την προσπάθεια του. Η στάση και η προσπάθεια που έκανε να συνεχίσει η ομάδα, τιμά πρώτα απ’ όλα τον ίδιο.

Είναι στεναχωρημένοι όλοι που δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Εγώ στη διαδρομή που έχω στο ποδόσφαιρο εδώ και 12 χρόνια, κατάφερα να κάνω φιλίες, να δουλέψω πολύ όπως και οι συνεργάτες μου. Πετύχαμε την αναγνώριση.

Μετά την απόφαση να αποσυρθώ από την ομάδα, έλαβα πολλά τηλεφωνήματα συμπαράστασης. Δέχθηκα θετικά σχόλια από παράγοντες που είναι πολλά χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης