• 28 Μαρτίου 2024,

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Ο Δημήτρης Κορτσέης είναι ο Σκαρλάτος της Καβάλας (video)

 Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Ο Δημήτρης Κορτσέης είναι ο Σκαρλάτος της Καβάλας (video)

Ο Παππούς μου γεννήθηκε 23 Μαρτίου 1944, στην συνοικία των Χιλίων Καβάλας, από μικρός εργατικός, αφουγκραζόμενος την φτώχεια της εποχής με ένα μοναδικό ταλέντο που κράτησε εποχή μέχρι σήμερα, την φωνή του.

Το πρώτο του τραγούδι ξεκίνησε το 1960 ξεκίνησε δηλαδή στα 16 του χρόνια από μικρή ηλικία, τραγουδώντας, Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, πιο μετά Διονυσίου, μένει να αναφερθεί ότι ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, έχει πάει και στο εξωτερικό και η μουσική τραγουδιστική του ικανότητα δεν είχε τέλος.

Οι Συνεργασίες του στην αθήνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια στην καριέρα του την Δεκαετία του 80. Πάντα είχε φυσικά μεγάλα κομμάτια στην καριέρα του, όμως ειδικά εκεί στην Αθήνα ήταν η στιγμή που τραγούδησε δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη,  Στράτο Διονυσίου, Βασίλη Καρρά, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Στανίση, Θέμη Αδαμαντίδη, Ζαφείρη Μελά, Πασχάλη Τερζή  και πολλούς ακόμη.

Αυτή δεν απλά η επαγγελματική του πορεία ως τραγουδιστής , αργότερα με την δισκογραφία  του, αλλά και με της  προτάσεις  του  που  δεχόταν  από  Έλληνες  του εξωτερικού και μεγάλα  μαγαζιά ( όπως  τα  έλεγαν  τότε  μεγάλες  πίστες) της  Γερμανίας, μέχρι σήμερα ιστορικά αποτελεί το  σημείο προορισμού της μουσικής  στην  πόλης μας.

Η Καβάλα με τον Δημήτρη Σκαρλάτο μουσικά είχε ακουστεί..

Ναι η καβάλα την εποχή του 1985, δεχόταν από πολλά σημεία της χώρας ειδικά της βόρειας Ελλάδας, επισκέψεις για να ακούσει την φωνή του.

Μοναδικό ήταν  λόγο διαβίωσης, όταν έβλεπαν ο κόσμος έναν μεγάλο τραγουδιστή  οδηγό λεωφορείου, που ο κάθε ένας πολίτης πήγαινε στον προορισμό του, σαν να άκουγε live, τραγουδούσε πάντα και παντού.

Το 1990-1991 βγήκε ένα Νέο τραγούδι σε στίχους του Στέφανου Νικίδη και μουσική του Νίκου Τεντίνη όπου λέγεται ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑ. Το Τραγούδι είχε ακουστεί και αγαπηθεί από όλη την καβάλα, η προβολή του τραγουδιού έγινε σε σημεία της πόλης με ένα μικρό Βίντεο κλίπ.

 Μια μοναδική αρχή ήταν, ακόμη και η εκπομπή του στην τηλεόραση όπου είχε παιχτεί έως το 2009 με τίτλο εκπομπής μουσικές επιθυμίες, από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς  της πόλης μας, το CENTER TV και το ΕΝΑ CHANNEL. Ως αρχή, είχε ξεκινήσει στο CENTER TV και στην συνέχεια είχε συνεχιστεί η εκπομπή του στο ΕΝΑ CHANNEL.

Ο Δ. Σκαρλάτος και παππούς μου, ήταν είναι και θα είναι πάντα ένα λαϊκό μουσικό στίγμα για την πόλη της καβάλας, που είχε παίξει μεγάλο σημαντικό ρόλο στην πόλη.

Σήμερα αποτελεί ιστορία, και χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν και νέοι που τον γνωρίζουν, αν και πλέον δεν είναι στο τραγούδι αντιμετωπίζοντας τα τελευταία 11-12 χρόνια μεγάλα προβλήματα υγείας.

Ο Βίος του δεν ήταν στρωμένος με χαλί κόκκινο, όμως μέσα από την αγάπη του κόσμου και μέσα από την μεγάλη του καλλιτεχνικά καριέρα, είχε καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του κόσμου, την αγάπη των καβαλιωτών.

Εγώ σαν εγγονός του εύχομαι  να γίνει καλά και να μπορεί να ξαναπατήσει στα πόδια του, και να περπατήσει στην πατρίδα του ΚΑΒΑΛΑ, όπως λέει και το τραγούδι του.

Διαβάστε επίσης