• 19 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Μαγκαφίνης: « Τιμή μου, που επιστρέφω στη Χρυσούπολη»

 Δημήτρης Μαγκαφίνης: « Τιμή μου, που επιστρέφω στη Χρυσούπολη»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Νέστου, έκανε στην Αθλητική Πρωινή, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή γι` αυτόν που επιστρέφει στη Χρυσούπολη, μετά από 12 χρόνια περίπου.

Αναλυτικά είπε : « Επιστρέφω στη Χρυσούπολη μετά από 11-12 χρόνια. Ήμουν το 2004, όπου ο Νέστος ήταν στην 4η θέση, στη Δ` Εθνική και είχαμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Προτίμησα τότε να πάω στην Πελοπόννησο και δικαιώθηκα αφού εργάστηκα σε πολλές ομάδες, εκτός νομού.

Η φανέλα του Νέστου, έχει βαρύνει περισσότερο από τότε. Εχει κάνει μια πολύ καλή πορεία τα δυο τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη 2η θέση πέρσι στη Γ` Εθνική. Εκανε μια τρομακτική πορεία, στο πρωτάθλημα που πέρασε.  Είναι τιμή μου, που με επέλεξαν για τη θέση του προπονητή.  Είναι η τρίτη ομάδα που με επιλέγει, ενώ έχω πάλι εργαστεί σε αυτήν. Η πρώτη ομάδα ήταν η Ζάκυνθος και η δεύτερη η Ερμιονίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τις προηγούμενες διοικήσεις, του Νέστου. Πρώτα τον κ. Κωνσταντινίδη που μου έκανε πρόταση πριν 3 χρόνια, όταν ήμουν προπονητής στην Κόρινθο. Ακόμη τον κ. Τσαντίδη που στο τοπικό μιλήσαμε μαζί, άσχετα αν δεν βρήκαμε φόρμουλα εκείνη τη χρονιά.

Τώρα ήταν η τρίτη και φαρμακερή. Είμαι με γεμάτες μπαταρίες.

Πιστεύω στον ευατό μου, πάρα πολύ. Πιστεύω στα παιδιά της διοίκησης, που τους γνωρίζω όλους.

Μόνος του ο προπονητής, δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ολοι μαζί, διοίκηση, κόσμος και παίκτες,  θα πρέπει να έχουμε μια δυναμική.

Ο Νέστος τερμάτισε 2ος τη σεζόν που πέρασε και  ίσως πολλοί να πουν, ότι αυτό είναι το ταβάνι του.

Θα κριθούμε, ενδεχομένως αυστηρά από κάποιους. Πάντως έχω την εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Γνωρίζω τον όμιλο και την κατηγορία, πάρα πολύ καλά.

Ο Νέστος έχει τη δυναμική, μπορεί να τραβήξει ποδοσφαιριστές, άσχετα αν έχουν φύγει πολλοί παίκτες.

Το όνομα του Νέστου, «πουλάει» στους κύκλους του ποδοσφαίρου.

Αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες. Σε συνεργασία με το τεχνικό διευθυντή, Στάθη Καραλίδη αλλά και τον Γιώργο Μαστιγόπουλο και φυσικά τον πρόεδρο, θα προσπαθήσουμε να «στήσουμε» την ομάδα, πάντοτε στα επιτρεπόμενα οικονομικά δεδομένα. Θα δούμε ποιοι παίκτες θα μείνουν και σε ποιες θέσεις θα χρειαστούμε ενίσχυση. Εχω κάτι στο μυαλό μου, για παίκτες Γ` Εθνικής από το νομό μας.

Από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε απέξω, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο ρόστερ, στα δεδομένα της κατηγορίας».

Συνεργάτης του Μαγκαφίνη ο Μουτάκης

Ο Διονύσης Μουτάκης, θα είναι ο συνεργάτης του Δημήτρη Μαγκαφίνη, στο προπονητικό τιμ του Νέστου.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν για 1 χρόνο περίπου και στο Βυζάντιο Κοκκινόχωματος. Ο Μουτάκης θα είναι υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και αντικαθιστά το Γιάννη Κασκαμπανιώτη, που πέρσι ήταν στο πλευρό του Ισπυρλίδη, του Χρυσοστομίδη και του Παπαβασιλείου.

Παραμένουν Μπουλγούρας, Μελισσόπουλος, Μαρκάκης  – Έφυγε ο Δεσύλλας

Ο Γιάννης Μπουλγούρας ανανέωσε τη συνεργασία του με το Νέστο. Ο 28χρονος πλάγιος αριστερός αμυντικός, τη σεζόν που πέρασε είχε 27 συμμετοχές και 3 γκολ.

Ο Αλέξης Μελισσόπουλος φαίνεται τελικά ότι θα προτιμήσει να μείνει στη Χρυσούπολη, παρά την πρόταση που έχει από Βέροια. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Γενάρη και μετά, είχε 10 συμμετοχές και 5 γκολ με το Νέστο. Χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη προσθήκη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ακόμη παραμένει και ο αριστερός πλάγιος αμυντικός Δημήτρης Μαρκάκης, που είχε αποκτηθεί το Γενάρη από τον Κεραυνό Πέρνης και αγωνίστηκε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τέλος παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο  Τάσος Δεσύλλας που πέρσι αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Διαβάστε επίσης