Δημήτρης Μπαλασάς: «Σε όλη την Ευρώπη παίζουν βόλεϊ εκτός από την Ελλάδα» 

 Δημήτρης Μπαλασάς: «Σε όλη την Ευρώπη παίζουν βόλεϊ εκτός από την Ελλάδα» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε  στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής Βόλεϊ του ΑΟΚ, Δημήτρης Μπαλασάς χαρακτηρίζοντας μεγάλη αδικία το γεγονός ότι δεν γίνονται αγώνες Βόλεϊ στην Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε και στο πρώτο παιχνίδι που είχε δώσει πριν τη διακοπή ο ΑΟΚ, κερδίζοντας τον Ηρακλή στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», κάνοντας έτσι μια ελπιδοφόρα αρχή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Είναι άδικο που δεν γίνονται τα  πρωταθλήματα στο Βόλεϊ;

Απ:   Σίγουρα είναι άδικο. Υπάρχουν άλλα αγωνίσματα που γίνονται κανονικά στις μεγάλες βέβαια κατηγορίες όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.  Το Βόλεϊ παίζεται κανονικά σε όλη την Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα. Ακόμη και στην Ανδόρα παίζεται Βόλεϊ. Αυτό βέβαια κάτι σημαίνει  ως προς τους αρμόδιους. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί για να πούμε όμως φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει.

Είναι κάτι το οποίο δεν εξηγείται. Είναι δεν είναι αδικία, δεν θέλω να μπω σε χαρακτηρισμούς.  Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σε όλη την Ευρώπη παίζεται το Βόλεϊ.

Ερ: Σας έχει πάει πολύ πίσω όσον αφορά τον προγραμματισμό που έχετε κάνει στην αρχή της σεζόν.

Απ:  Ασύγκριτα πίσω σε σχέση με αυτό που μπορούσαμε να φανταστούμε. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπουμε με ποιο τρόπο μπορούν να ξανανοίξουν οι προπονήσεις, έτσι όπως είναι τα πράγματα,  γιατί οι υπεύθυνοι των ομοσπονδιών μάλλον αναφέρονται με φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ναι να επανέλθουμε θέλουμε τουλάχιστον 1,5 με 2 μήνες. Αν πούμε ότι ξεκινάμε αύριο θέλουμε 2 μήνες σίγουρα.

Ερ: Αν δηλαδή ότι ανοίγουν τα γήπεδα τώρα, βλέπεις πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο;

Απ:  Ναι τον Φεβρουάριο, δεν το συζητάμε.

Ερ: Βέβαια απ` ότι διαβάζουμε γίνεται λόγος για τη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Βόλεϊ. Για την  Α2 κατηγορία στην οποία αγωνίζεται ο ΑΟΚ, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Απ:  Όχι δεν έχει ακουστεί κάτι για την Α2. Δεν απασχολεί φαίνεται αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Εντάξει μην κρυβόμαστε πίσω από παιδιά και αθλητισμό. Είπαμε έχει τις παράλληλες επιπτώσεις το να μην γυμνάζεται ο κόσμος, να μην υπάρχουν τα πρωταθλήματα αλλά υπάρχουν και κάποιοι χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι επιβιώνουν απ` αυτό.

Το να γυμναστεί κόσμος, κάποιος τους γυμνάζει.

Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι γυμναστές, είναι οι προπονητές. Δεν είναι μόνο στη VL που υπάρχουν επαγγελματίες προπονητές, είναι και στις χαμηλότερες κατηγορίες και στα αναπτυξιακά.

Αυτοί τι θα γίνουν;

Ερ: Ο ΑΟΚ έδωσε ένα παιχνίδι και ξεκίνησε θετικά κερδίζοντας στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ήταν μια καλή νίκη.

Απ:  Ναι ήμασταν σε καλή χρονική στιγμή. Βέβαια αυτή η νίκη ήταν στην πρεμιέρα και δεν μπορούμε τι θα συνέβαινε μετά. Πάντως ήμασταν σε καλό δρόμο. Ήταν μια καθαρή νίκη, ένα καθαρό τρίποντο.

Ήταν στο χέρι μας να γίνει και πιο ευρεία η νίκη στο παιχνίδι εκείνο. Τα είχαμε πάει πάρα πολύ καλά. Είδαμε τα δυνατά μας στοιχεία, είδαμε κάποιες αδυναμίες μας. Υπήρχε η αγωνία της πρεμιέρας που επηρεάζει πολλές φορές. Η εικόνα πάντως που είχαμε δείξει με τον Ηρακλή, μόνο θετική ήταν.

Ερ: Πως είναι η ψυχολογία αυτή την εποχή στις παίκτριες; Πως το βιώνουν όλο αυτό; 

Απ: Όπως και να έχει δεν είναι ότι καλύτερο. Προσπαθούν να πάρουν ότι δυνατό θετικό μπορούν από την όλη κατάσταση.  Μέχρι ενός σημείου ότι είναι περισσότερο με τους δικούς τους, ότι είναι περισσότερο στο σπίτι.

Κυρίως προσπαθούμε να τονώνουμε το ηθικό των παιδιών. Κάνουμε κάποιες τηλεδιασκέψεις μαζί όπου συζητάμε, δίνουμε τα προγράμματα τους και να μην παραμελούν το σώμα τους γιατί η συνέχεια θα είναι πολύ πιο δύσκολη όταν ξεκινήσουμε.

Κάναμε προετοιμασία το καλοκαίρι ενώ πάλι είχαμε πρόβλημα με την διακοπή την άνοιξη. Τώρα είναι διαφορετικά. Κάναμε μια μόνο αγωνιστική και είμαστε δυο και τρεις μήνες έξω.

Τα προβλήματα θα είναι περισσότερο εμφανή. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα κορίτσια σωματικά και ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει που πραγματικά μπορεί.

Ερ: Εν ολίγοις είναι μια καταστροφή για το Βόλεϊ;

Απ: Αυτό δεν το συζητάμε. Όπως και για τα περισσότερο ερασιτεχνικά αθλήματα. Τελειώσαμε αγωνιστικά για φέτος. Αν θέλουμε να ετοιμαστούν κάποια παιδιά τα οποία είναι μικρά σε ηλικία και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να ανεβούν και να επανδρώσουν τη μεγάλη γυναικεία ομάδα, ήδη το 2020 έχουν χάσει 4 μήνες δουλειάς.

Είναι για όλους καταστροφή. Υπομονή και όλα θα πάνε καλύτερα. Μετά την Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

Διαβάστε επίσης