• 19 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Σιώκης: « Αφιερώνω την παραμονή πρώτα απ` όλα στον Νίκο Αγγελόπουλο».

 Δημήτρης Σιώκης: «  Αφιερώνω την παραμονή πρώτα απ` όλα στον Νίκο Αγγελόπουλο».

Δηλώσεις στους 93,7 για την πολύ μεγάλη νίκη του ΑΟΚ στο μπαράζ με τον Ασκληπιό Τρικάλων έκανε ο προπονητής Δημήτρης Σιώκης. Παράλληλα έκανε και την αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε για την γυναικεία ομάδα Βόλει του ΑΟΚ που θα συνεχίσει και του χρόνου στην Α2 κατηγορία.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πόσο εύκολα η δύσκολα έφτασε ο ΑΟΚ στη μεγάλη νίκη απέναντι στον Ασκληπιό Τρικάλων;

Απάντηση: Ηταν μια ομάδα που την είχαμε δει στα βίντεο και ήταν στα μέτρα μας.  Μπήκαμε πολύ μουδιασμένα στο παιχνίδι και κάναμε κάποια λάθη όσον αφορά τη πρώτη μπάλα και δεν μπορέσαμε να είχαμε τελειώματα. Γενικά ήμασταν ασυντόνιστοι στο πρώτο σετ σε όλες τις ζώνες. Από εκεί και πέρα διορθώσαμε κάποια πράγματα και παίξαμε πολύ καλά στη άμυνα μας και στο μπλοκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους περισσότερους πόντους να τους πάρουμε στο φιλέ επάνω, στο μπλοκ, πράγμα σπάνιο για το Βόλει.   Οπότε φτάσαμε εύκολα στη νίκη αφού τους χαλάσαμε την πρώτη μπάλα και δουλέψαμε πολύ καλά στο φιλέ.   Ηταν θέμα χρόνου να έρθει η νίκη. Πήραμε μάλλον εύκολα τα υπόλοιπα τρια σετ.

Ερώτηση: Ανακούφιση μεγάλη  τώρα;

Απάντηση: Σίγουρα.  Ηταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα αφού από τις 8 ομάδες υποβιβαζότανε οι τρεις. Μάλιστα με ομάδες που έπρεπε να ήταν σε μεγαλύτερη κατηγορία.    Ηταν μεγάλη επιτυχία.  Πρώτα απ` όλα σε διοικητικό επίπεδο, αφού ήρθαν στην ομάδα 2-3 κοπέλες που ήταν πολύτιμη η προσφορά τους.  Από εκεί και πέρα οι δικές μας οι παίκτριες πήραν εμπειρίες μόνο που έκαναν προπονήσεις με αυτές τις παίκτριες.  Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο και στις προσπάθειες που έκαναν όλο το χειμώνα.

Ερώτηση: Πέρασε μπόρες η ομάδα όλο το χειμώνα;

Απάντηση: Σίγουρα είχαμε μπόρες.  Οι μπόρες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Είχαμε κάποιες απουσίες. Ποτέ δεν παίξαμε κομπλέ μέσα στο πρωτάθλημα. Ποτέ μα ποτέ. Οι αλλαγές είναι άπειρες. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μπορεί να χρησιμοποίησε τέσσερα κορίτσια στην πάσα και 6 στη θέση του διαγωνίου και 8 στη θέση του κεντρικού.  Ηταν πολλές οι αλλαγές σε κάθε ματς για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κάποια κορίτσια από τις μεταγραφές δε μπορούσαν να ήταν σε κάποια παιχνίδια.  Είχαμε κάποιους τραυματισμούς. Είχαμε προβλήματα με τα μαθήματα, με τις εξετάσεις. Όλα αυτά δημιουργούσαν θέματα και πάντοτε ήμασταν με απουσίες στα  παιχνίδια.

Ερώτηση: Η δικαίωση ήρθε όμως στο τέλος;

Απάντηση: Ηταν λογικό η ομάδα που βρισκόταν Πέμπτη και Παρασκευή η μερικές φορές μόνο την Παρασκευή, δεν ήταν δηλαδή μαζί όλη την εβδομάδα να έχει προβλήματα. Σε όλο το πρωτάθλημα μέσα από τα παιχνίδια κάπως έδεσε, μπορώ να πω.  Αυτό το ξέραμε από την αρχή και γι` αυτό λέγαμε ότι όλο το πρωτάθλημα για μας είναι στα πλέι άουτ.   Εκεί φανήκαμε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την κανονική περίοδο και καταφέραμε  να έρθει η επιτυχία της παραμονής.

Ερώτηση: Που  αφιερώνεται την παραμονή;

Απάντηση: Εγώ την αφιερώνω πρώτα απ` όλα στον Νίκο Αγγελόπουλο που έκανε τα πάντα, οικονομικά και στην οργάνωση όλης της ομάδας τα δυο τελευταία χρόνια.   Από εκεί και πέρα σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα. Ηταν πρωταγωνιστές και όταν η ομάδα έπαιζε στην Α1 όπως ο Σταύρος ο Γρηγοριάδης.  Επίσης την αφιερώνω στον αείμνηστο Βασιλακάκη. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν η ομάδα  να είναι πολύ ψηλά στο Ελληνικό Βόλει.

Ερώτηση: Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα;

Απάντηση:  Σίγουρα είναι πολύ νωρίς.  Πρέπει να δει η διοίκηση πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο επόμενο πρωτάθλημα που θα είναι πολύ περισσότερο δύσκολο από το φετινό.   Πρώτα απ` όλα στο οικονομικό. Θα είναι 14 ομάδες, οπότε θα έχει 26 παιχνίδια.  Φέτος κάναμε πολύ λιγότερα παιχνίδια.

Είναι τεράστιες οι μετακινήσεις αφού θα πηγαίνουμε μέχρι Λαμία. Οπότε τα έξοδα μεγαλώνουνε. Αυτό είναι ένα θέμα της διοίκησης, να οργανωθεί, να κάνει τον απολογισμό που χρειάζεται. Με λύπη μου μπορώ να πω, ότι δεν είχαμε τη στήριξη από πουθενά. Αυτά τα ξέρει καλύτερα ο κ. Αγγελόπουλος και ίσως μαζί  του κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσετε.  Η στήριξη από την Καβάλα που είχαμε ήταν μικρή. Δεν ξέρω αν μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ` ένα πρωτάθλημα με πολλά περισσότερα έξοδα.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης