• 18 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Σιώκης: «Στόχος για το ανδρικό τμήμα Βόλεϊ του ΑΟΚ η άνοδος στην Α2»

 Δημήτρης Σιώκης: «Στόχος για το ανδρικό τμήμα Βόλεϊ του ΑΟΚ η άνοδος στην Α2»

Για το πώς προετοιμάζεται το ανδρικό τμήμα Βόλεϊ  του ΑΟΚ, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Σιώκης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στο τμήμα Κ18 που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΡΘ.

Για το στόχο του ανδρικού τμήματος τόνισε ότι είναι η άνοδος στην Α2 κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ο ΑΟΚ θα λάβει μέρος  στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΡΘ με δύο τμήματα, το ανδρικό και το Κ18. Τι λέτε;

Απ: Ναι, επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια με συμμετοχή στο Κ18. Πρέπει να είναι πάνω από δέκα χρόνια, είχε να δηλώσει συμμετοχή το συγκεκριμένο τμήμα. Υπήρχε μόνο το ανδρικό τμήμα που έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα. Φέτος θα έχουμε και παιδικό τμήμα. Έχουν μαζευτεί πάνω από 25 παιδιά, τα οποία κάνουν καθημερινά προπονήσεις στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας. Θέλω να κάνω και μία ανοιχτή πρόταση σε παιδιά γυμνασίου και δημοτικού που θέλουν να ασχοληθούν με το βόλεϊ, μπορούν να μας βρουν κάθε μέρα από τις 18:45 μέχρι τις 20:00 στο 3ο Γυμνάσιο. Έχει γίνει μία επιλογή 14 παιδιών 3ης γυμνασίου, 1ης και 2ας λυκείου, τα οποία θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και θα είναι η ομάδα μας στην κατηγορία Κ18.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι του ανδρικού;

Απ: Έχουμε μεγάλες βλέψεις. Στόχος μας είναι η άνοδο. Έχουμε θέσει ως στόχο με τη διοίκηση την άνοδο και να αγωνίζεται η ομάδα του χρόνου στην Α2 εθνική κατηγορία.

Ερ: Πως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ της ομάδας;

Απ: Το ρόστερ μας φέτος είναι ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την υπέρβαση και να ανέβουμε κατηγορία. Αυτό θα μας ανεβάσει επίπεδο, θα υπάρχει ένα πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές που θα έχει κάποια αξία. Η Β’ εθνική, στην οποία συμμετέχουν 5-6 ομάδες και έχουμε ένα παιχνίδι το μήνα δεν είναι κάτι που μπορεί να τραβήξει τον κόσμο. Ενώ στην Α2 ανεβαίνουμε επίπεδο.

Ερ: Δηλαδή η ομάδα μπαίνει σε ένα νέο εγχείρημα;

Απ: Η ομάδα αφήνει την τυπική παρουσία που είχε τα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Αυτό οφείλεται στον Γιώργο Μορφίδη, ο οποίος κράτησε ένα τμήμα με τους ίδιους αθλητές χωρίς να έχει τη δυνατότητα να βγάλει παιδιά από κάτω και να ανανεώσει το ρόστερ. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι το τμήμα τα τελευταία 10 χρόνια δε λείπει από τα πρωταθλήματα. Για την επιτυχία αυτήν ευθύνονται αποκλειστικά 2-3 άνθρωποι της διοίκησης, ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης, ο Θεόδωρος Ρέμμος και όπως είπα πριν ο Γιώργος Μορφίδης, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το τμήμα ενεργό.

Ερ: Γίνεται προσπάθεια να έρθουν περισσότερα νέα παιδιά;

Απ: Ναι, φυσικά αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Να μπορέσουμε να φτιάξουμε τμήμα παιδικό, Κ18 το οποίο λόγω του κορωνοϊού λειτουργεί μόνο δύο μήνες. Σίγουρα δε θα κυνηγήσουμε αποτελέσματα, τα παιδιά έχουν μικρή εμπειρία και από αγώνες αλλά και από προπονήσεις. Θα είναι οι πρώτοι αγώνες που θα παίξουν. Αυτός ήταν ο στόχος και να δημιουργήσουμε ακαδημίες. Ήδη λειτουργεί ένα τμήμα με ακαδημίες. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, απλώς είναι λίγο δύσκολο να μαζέψουμε παιδιά για το ανδρικό. Το 70% των κοριτσιών ασχολούνται με το βόλεϊ, όμως στα αγόρια είναι δύσκολο διότι προτιμούν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Δε μας βοηθάει το μίνι μπάσκετ και το μίνι φούτμπολ που διοργανώνει ο Δήμος επειδή τραβάει πολλά παιδιά σε μικρές ηλικίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο βόλεϊ διότι είναι τεχνικό άθλημα και σε μικρή ηλικία δεν μπορούν να παίξουν. Από το γυμνάσιο και μετά μπορούμε να πούμε πως θα υπάρχει θέαμα. Πιστεύω πως αν γνωρίσουν το βόλεϊ δε θα το αλλάζουν και ελπίζουμε πως σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε.

Ερ: Έχει αναβαθμιστεί το τμήμα του ΑΟΚ στο ανδρικό βόλεϊ;

Απ: Σίγουρα έχει αναβαθμιστεί. Μαζεύουμε περισσότερα παιδιά, προσπαθούμε να τα πείσουμε πως το βόλεϊ είναι ένα πολύ καλό ομαδικό άθλημα και δίνει ευκαιρίες ώστε να πρωταγωνιστήσουν.

Ερ: Πείτε μας λίγα λόγια για την επιτυχία της Κ18 των κοριτσιών.

Απ: Η Κ18 των κοριτσιών έγραψε ιστορία. Αυτό είχε να γίνει 34 χρόνια. Η 2η θέση στο πανελλήνιο είναι μία τεράστια επιτυχία, δεν το πίστευε κανένας και θέλω να πω συγχαρητήρια στον προπονητή και στα παιδιά. Πρώτος στόχος και στα κορίτσια είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πανελλήνιο. Τα προηγούμενα χρόνια, μπήκε πολλές φορές στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, απλώς φέτος κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Διαβάστε επίσης