• 6 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Σιώκης: «Θέλαμε την Α2 και θα είμαστε ανταγωνιστικοί» 

 Δημήτρης Σιώκης: «Θέλαμε την Α2 και θα είμαστε ανταγωνιστικοί» 

Συνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη παραχώρησε ο προπονητής του ανδρικού τμήματος Βόλεϊ του ΑΟΚ, κ. Δημήτρης Σιώκης.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η ομάδα αφού θα συμμετάσχει μετά από πολλά χρόνια σε μια Εθνική κατηγορία. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Τελικά περιμένατε αυτή την εξέλιξη; Να παίξει δηλαδή το ανδρικό τμήμα του ΑΟΚ στην Α2 κατηγορία.

Απ: Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το πράγμα. Γι` αυτό δεν εγκαταλείψαμε παρά τις δυο ήττες στο πρωτάθλημα και τερματίσαμε στη 2η θέση. Από τη στιγμή που έμειναν δυο κενές θέσεις στο πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας να συμμετάσχουν ο Φίλιππος Βέροιας και ο Πιερικός, τη μια θέση την πήρε η Φλώρινα, η οποία ήταν πρώτη στο δικό της πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να ανέβει μέσω των μπαράζ και έγινε πρόταση στους δευτεραθλητές. Εμείς ως δεύτεροι δεχθήκαμε την πρόταση της ομοσπονδίας και βγήκαμε στην Α2 κατηγορία.

Ερ: Μπορεί να ανταποκριθεί ο ΑΟΚ σ’ ένα πρωτάθλημα απαιτήσεων;

Απ: Ναι, όντως είναι ένα πρωτάθλημα με απαιτήσεις. Είναι ένα πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές. Αυτό θέλαμε. Η πλειοψηφία των παικτών είναι σε νεαρή ηλικία. Είναι μέχρι των 25 ετών και έχουμε τρεις- τέσσερεις μεγαλύτερους. Οπότε θέλαμε πολλά παιχνίδια προκειμένου να «ψηθούν» τα δικά μας παιδιά. Κάναμε ορισμένες προσθήκες όχι πολλές στον αριθμό, οπότε είναι ευκαιρία να πάρουν εμπειρίες τα νέα παιδιά σε ένα σκληρό πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος στόχος η παραμονή αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε.

Ερ: Πως θα είναι η δομή του ρόστερ;

Απ: Από το περσινό ρόστερ μεγάλη απώλεια είναι η φυγή του Ίλιτς, ο οποίος συνεχίζει ως προπονητής στο Φοίνικα Σύρου. Νομίζω όμως με την προσθήκη του Νίκου Αλεξάκη θα μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό. Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Από τους καλύτερους πέρσι στο πρωτάθλημα της Pre League. Ακόμη έχει αποκτηθεί ένας φοιτητής για τη θέση του λίμπερο. Είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει παίξει στην Α2. Έφυγε ο βασικός μας λίμπερο που ήταν ο Αντώνης Μυλωνάς, ο οποίος σα φοιτητής συνεχίζει σε ομάδα της Θεσσαλονίκης. Επίσης έφυγε και ο δεύτερο μας λίμπερο.

Ερ: Θα είναι ανταγωνιστικός ο ΑΟΚ;

Απ: Δε ξέρουμε τις άλλες ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ είμαι πολλά χρόνια στο γυναικείο πρωτάθλημα και δεν παρακολούθησα σε μεγάλο βαθμό το ανδρικό. Δεν είμαι γνώστης της κατηγορίας αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Τα παιδιά έχουν όρεξη, είναι κάθε μέρα στο γήπεδο. Δύσκολα θα χάνουμε απ` όλες τις ομάδες, αν θα χάνουμε.

Ερ: Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει το ανδρικό τμήμα του ΑΟΚ σε Εθνική κατηγορία.

Απ: Ακριβώς. Ίσως να πέρασαν και 20 χρόνια περίπου. Οπότε η συμμετοχή μας είναι και μια πρόκληση.

Ερ: Αντίθετοι δρόμοι, το ανδρικό στην Α2 και άδοξος υποβιβασμός από την Α2 στο τοπικό, για τα κορίτσια.

Απ: Αν κάποιος στεναχωριέται περισσότερο για τα κορίτσια είμαι εγώ. Ήμουν για 20 χρόνια συνεχόμενα στο τμήματα των κοριτσιών. Ήταν μια απόφαση της διοίκησης που η ομάδα δε δηλώθηκε στην Α2. Αυτοί ξέρουν τα οικονομικά. Αυτοί βλέπουν ότι δεν μπορούν ίσως γιατί η πλειοψηφία των κοριτσιών που αγωνίστηκαν πέρσι στην Α2, φύγανε από την ομάδα. Μερικά κορίτσια είναι στην τρίτη Λυκείου και άλλα κορίτσια πέρασαν σε Πανεπιστήμια. Για να συνεχίσει η ομάδα στην Α2 θα έπρεπε να κάνει 8 με 10 μεταγραφές. Η δική μου γνώμη είναι ότι θα μπορούσε η ομάδα να κατέβει στην Α2 με μικρά κορίτσια από τα τμήματα υποδομής και να πέσει βαθμολογικά, όχι όπως έτσι απότομα που υποβιβάστηκε.

Ερ: Αυτή η ομάδα στο ανδρικό, μπορεί να τραβήξει τον κόσμο στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»; Να γίνει δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε κόντρα στον Ερμογένη.

Απ: Με τον Ερμογένη ήταν ένα παιχνίδι μιας κατηγορίας. Αν κερδίζαμε θα ήμασταν εμείς που θα πηγαίναμε στα μπαράζ ανόδου. Με τις συγκυρίες ήρθαν τα πράγματα έτσι και πήραμε το εισιτήριο από την ομοσπονδία. Πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια θα έχουν καλό θέαμα οπότε μπορεί να κερδίσει τον κόσμο. Ο κόσμος από παιχνίδι σε παιχνίδι θα αυξάνεται, είμαι σίγουρος για αυτό.

Ερ: Στα συν είναι ότι πολλά παιδιά στην ομάδα είναι μέσα από την Καβάλα.

Απ: Σίγουρα είναι πολλά παιδιά μέσα από την Καβάλα. Επίσης πολλά παιδιά που είχαν μια εμπειρία με την ομάδα του Αμυγδαλεώνα. Ο Αμυγδαλεώνας είχε ανδρικό τμήμα και όταν σταμάτησε όλα αυτά τα παιδιά ήρθαν στον ΑΟΚ. Επίσης πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στο Γιώργο Μορφίδη που για μια δεκαετία κράτησε την ανδρική ομάδα στη Β’ Εθνική και δεν διαλύθηκε. Επίσης στους παράγοντες το Θεόδωρο Ρέμμο και το Λάζαρο Κωνσταντινίδη. Είναι πράγματα τα οποία πρέπει να αναφερθούν.

Ερ: Ποια είναι η υπόσχεση του Δημήτρη Σιώκη γι’ αυτήν την ομάδα;

Απ: Σίγουρα ο στόχος μας από την αρχή ήταν να μαζέψουμε πολλά παιδιά από τις Ακαδημίες ώστε να μπορούμε να βγάζουμε δικούς μας παίκτες όπως ακριβώς κάναμε και στο γυναικείο τα προηγούμενα 20 χρόνια. Αυτό θέλουμε να το κάνουμε και με το ανδρικό τμήμα. Ήδη δυο παιδιά μας θα είναι του χρόνου στην Εθνική Παίδων, μιλάμε για το Χρήστο Μπόνια και το Νίκο Μπόνια. Είναι δυο παιδιά 14 και 15 χρονών. Επίσης, ο 16χρονος Λάζαρος Παυλίδης θα έχει κλήση για την Εθνική Παίδων. Τον έχουνε δει και θα το καλέσουν. Εν ολίγοις υπόσχομαι πολύ δουλειά και μεγάλη βάση στην υποδομή.

Διαβάστε επίσης