• 7 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Σιώπης: «Αν είχαμε το εύκολο γκολ θα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα»

 Δημήτρης Σιώπης: «Αν είχαμε το εύκολο γκολ θα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα»

Την αποτίμηση της χρονιάς έκανε για τον Άρη Πηγών έκανε με συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Σιώπης.

Αναφέρθηκε στην πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Τόνισε την ικανοποίηση του σε γενικές γραμμές για την πορεία, ενώ παράλληλα βάση των δηλώσεων του φαίνεται ότι θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως κρίνεται η πορεία του Αρη Πηγών στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας που μας πέρασε;

Απ: Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω των προβλημάτων που είχαμε με τραυματισμούς. Ο στόχος πάντως επετεύχθη με την άνετη παραμονή. Από εκεί και πέρα θέλαμε να πλασαριστούμε λίγο πιο ψηλά στη βαθμολογία αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές λόγω των απουσιών βασικών παικτών δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε.

Δεν έχω παράπονα από τα παιδιά. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε λίγο παραπάνω στο πρωτάθλημα αλλά και να βρεθούμε στον τελικό κυπέλλου, αφού φάνηκε ότι ο Νέστος δεν είχε ιδιαίτερο κίνητρο. Με τη Δόξα Θεολόγου, χάσαμε στα πέναλτι. Ήταν ένας στόχος μας το κύπελλο. Μας κόστισε όλη τη χρονιά το γεγονός ότι είχαμε πρόβλημα με το γκολ, με το σκοράρισμα.

Ερ: Σε γενικές γραμμές ήταν  επιτυχημένη η πορεία του Αρη;

Απ: Πιστεύω πως ναι. Στα περισσότερα παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σε λίγα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων όπως π.χ. με τα Λιμενάρια στην έδρα μας, όπου δε δικαιούμασταν να πάρουμε τίποτα. Στα υπόλοιπα ματς, όλα τα κοντράραμε στα ίσια. Απλά δεν είχαμε το εύκολο γκολ, διαφορετικά θα παίρναμε περισσότερους βαθμούς. Μέτρησαν δυστυχώς κάποιες λεπτομέρειες εις βάρος μας.

Ερ: Δίκαιος πρωταθλητής ο Βύρωνας, μπορεί να κάνει το άλμα στη Γ` Εθνική;

Απ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι είναι δίκαιος πρωταθλητής. Είχε ένα γεμάτο ρόστερ, με ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Είχε διάρκεια. Ο Ορφέας είχε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και αυτό του στοίχισε.

Ο Βύρωνας είχε μερικούς παίκτες οι οποίοι έκαναν τη διαφορά. Ο Ορφέας είχε και έμπειρους αλλά και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είχανε τις απαραίτητες εμπειρίες. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος ο Βύρωνας σε όλα τα ματς που οδηγούν στη Γ` Εθνική.

Από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο λεπτό. Έχει καλές ομάδες. Φαίνονται κάποιες ομάδες αδύναμες αλλά και κάποιες άλλες είναι ισχυρές όπως ο Πανθρακικός, ο Καμπανιακός, η Αμμουδιά και ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης. Ο Πανθρακικός και ο Καμπανιακός είναι ομάδες με πολύ μεγάλη εμπειρία. Ο Ιπποκράτης έχει καλό ρόστερ.

Ερ: Σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας, πως κρίνεται;

Απ: Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Είδατε και εσείς ότι στο τέλος ακόμη και ο Άρης Ζυγού κέρδισε το Βύρωνα. Αντίθετα με τη Β` κατηγορία όπου οι διαφορές του πρώτου με το δεύτερο ήταν μεγάλες κυρίως στο Β` όμιλο αν δούμε την άνεση με την οποία βγήκε ο Απόλλωνας Χρυσοχωρίου.

Οι ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν από την Α` κατηγορία ήταν δυνατές. Ο Πρίνος έκοψε βαθμούς από τον Ορφέα, το Παλαιοχώρι έκανε πολύ καλή πορεία στο Β` γύρο, η  Δόξα Αμυγδαλεώνα ήταν δύσκολη ομάδα για όλους τους αντιπάλους.

Ερ: Ποια είναι η επόμενη μέρα στον Αρη Πηγών; Θα παραμείνεις στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας;

Απ: Σίγουρα έχω κάνει μια συζήτηση με τη διοίκηση. Πρόθεση και των δυο πλευρών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία. Περιμένουμε τη γενική συνέλευση για να ολοκληρωθούν τα τυπικά και διαδικαστικά θέματα. Να μπουν όλα σε μια σειρά και μετά θα μιλήσω με τη διοίκηση για το τι στόχο θα βάλουμε και ποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν στο ρόστερ ή θα φύγουν.

Ερ: Πάμε την επόμενη χρονιά για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα στην Α` κατηγορία  βάση ομάδων που θα συμμετέχουν.

Απ: Όλες οι ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές. Φέτος είδαμε ομάδες όπως ακόμη και το Βυζάντιο το οποίο είχε ένα πολύ καλό ρόστερ να δυσκολεύονται. Στο Β` γύρο το Βυζάντιο ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Επίσης και ο Βρασίδας ο οποίος δε ξεκίνησε καλά. Θα έχει πολλές δυνατές ομάδες, του χρόνου. Ο Νέστος, το Ορφάνι, ο Ορφέας έχουν και πολύ δυνατό όνομα.

Ερ: Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους τώρα που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα;

Απ: Σίγουρα θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ` όλα τη διοίκηση που μου κάνει την τιμή να δουλεύω σε μια ομάδα πολύ οργανωμένη. Κάθε προπονητής θα ήθελε να είναι στον Άρη Πηγών.  Φυσικά ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, προσπαθούσαν για τη νίκη.

Ξέραμε τι μπορούμε να αποδώσουμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Θέλαμε πάντα με το που τελείωνε το κάθε παιχνίδι, να είμαστε ευχαριστημένοι απ` αυτό που δείξαμε. Ευχαριστώ τον κόσμο του Άρη Πηγών που πάντα βοηθάει την προσπάθεια μας. Είναι ο 12ος παίκτης, ειδικά μέσα στην έδρα μας. Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή χρονιά για τον Άρη Πηγών.

Διαβάστε επίσης