• 19 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Σιώπης: «Ο Δήμαρχος έδωσε το όραμα στον Νέστο, από τον Κεχαγιά μόνο μαθαίνεις»

 Δημήτρης Σιώπης: «Ο Δήμαρχος έδωσε το όραμα στον Νέστο, από τον Κεχαγιά μόνο μαθαίνεις»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην «Πρωινή» και στον Τάσο Πατσίδη ο Δημήτρης Σιώπης με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή στο Νέστο Χρυσούπολης.

Αναφέρθηκε στην επιτυχία του Νέστου να φτάσει στην παραμονή στον 1ο όμιλο της Γ` Εθνικής. Επίσης μίλησε και για την προηγούμενη ομάδα του, που ήταν ο Άρης Πηγών.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πολύ δύσκολη χρονιά για το Νέστο. Στο τέλος τα κατάφερε αν και πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο.

Απ: Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ήταν μια ομάδα που χτίστηκε πολύ γρήγορα, βιαστικά θα έλεγα αφού ο χρόνος ήταν πολύ μικρός.  Ο Δήμαρχος έκανε την απόπειρα να μην αφήσει την ομάδα να πάει στα τάρταρα. Ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στο όλο project και τελικά δικαιολογημένα αισθάνεται δικαιωμένος.

Οι βιαστικές κινήσεις του καλοκαιριού, διορθώθηκαν τα Χριστούγεννα. Με την έλευση του κ. Κεχαγιά ο οποίος έβαλε τον επαγγελματισμό στην ομάδα τα πράγματα άλλαξαν σε όλα τα επίπεδα. Επίσης η στελέχωση με ικανά πρόσωπα σε διοικητικό επίπεδο, ήταν επίσης κάτι το σημαντικό. Η ομάδα κάπως έτσι πέτυχε το στόχο της.

Ερ: Ήταν ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα η παραμονή του Νέστου στη Γ` Εθνική;

Απ: Κοιτάξτε στο ποδόσφαιρο θαύματα δε γίνονται. Πρέπει να δουλεύεις όμως και να πιστεύεις στο στόχο σου. Ο καθένας είχε το ρόλο του μέσα στην ομάδα. Υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν στην παραμονή όπως είναι ο Βασίλης Κυριακίδης άλλα και έτρεχαν μέρα νύχτα για την ομάδα.

Ο προπονητής με τους παίκτες έκαναν τη διαφορά στο αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει η χρονιά με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία.

Ερ: Από τους μηδέν μέχρι τους 41 βαθμούς είναι κάτι το απίστευτο. Δεν είναι και λίγο πράγμα.

Απ: Αν δείτε τη βαθμολογία με την έλευση του κ. Κεχαγιά η ομάδα είναι πρωταθλήτρια στους βαθμούς που μάζεψε. Είναι πρώτη στη συγκομιδή βαθμών. Δεν υπήρχε χρόνος πάντως στην αρχή για να γίνει ένας καλός σχεδιασμός. Η ομάδα αν από την αρχή ήταν με το ρόστερ των Χριστουγέννων πιστεύω ότι θα πετύχαινε πολλά πράγματα.

Κάναμε στοχευμένες κινήσεις τα Χριστούγεννα και ήρθαν παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα άλλαξε όλη η εικόνα του Νέστου. Ο προπονητής πήρε αυτό που ήθελε από τους παίκτες.  Πήρε το 100% των δυνατοτήτων τους.

Ερ: Η επόμενη μέρα πως θα είναι στο Νέστο; Τώρα θα προετοιμαστεί κανονικά, θα είναι μια κανονική ομάδα από την αρχή. Υπάρχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω;

Απ: Περιμένουμε να τελειώσει και το Κύπελλο της ΕΠΣΚ. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε την αξιολόγηση της χρονιάς.  Ο Δήμαρχος θα απευθυνθεί και σε κάποια άλλα άτομα προκειμένου αυτά να πλαισιώσουν την προσπάθεια.

Η ομάδα θα είναι στα χέρια του Δημάρχου.  Είναι ένας άνθρωπος που δεν αφήνει κάτι να πάει χαμένο. Θέλει να έχει τον έλεγχο της ομάδας. Η μεγαλύτερη επιτυχία ανήκει σε αυτόν.

Ένας Δήμαρχος έφερε την άνοιξη στο Νέστο. Ήταν αυτός που το πίστεψε τα Χριστούγεννα, όταν ακόμη δεν είχαμε κανέναν βαθμό.  Φυσικά μεγάλη συμβολή όπως προανέφερα στην παραμονή είναι και του προπονητή Νίκου Κεχαγιά.

Ερ: Συσπειρώθηκε και ο κόσμος του Νέστου σε κάποια στιγμή.

Απ: Σίγουρα γιατί άρχισε να το πιστεύει ότι η ομάδα αξίζει. Αυτό πάλι οφείλετε στο Δήμαρχο που έδωσε όραμα. Δεν άφησε ο κ. Μιχαηλίδης να πάει η ομάδα στο τοπικό.

Ερ: Διαφορετικά τα συναισθήματα για τον Δημήτρη Σιώπη μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν. Ξεκίνησε η περίοδος για σένα ως προπονητής  με τον Άρη Πηγών και συνεχίστηκε ως τεχνικός διευθυντής στο Νέστο.

Απ: Σίγουρα είναι εμπειρίες αυτές για μένα. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο αυτό. Από την αρχή της χρονιάς ο Δήμαρχος ήθελε να είμαι στο Νέστο αλλά εγώ πίστεψα σε αυτό που είχαμε χτίσει με τα παιδιά του Άρη Πηγών.

Δεν ήθελα να αφήσω αυτό που είχαμε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Πίστεψα σε αυτό. Δυστυχώς και το λέω με πικρία, δεν πίστεψαν αυτοί σε μένα. Ο χρόνος θα δείξει ποιος είχε δίκαιο και ποιος δεν είχε. Ήταν πολύ  καλή η ομάδα ο Άρης Πηγών, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Απλά βγήκε πρώτος ο Ορφέας.

Μέτρησε η βαριά φανέλα αλλά και έδειξε σταθερότητα από την αρχή έως το τέλος. Ο Ορφέας πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Στο Νέστο είχα ένα πόστο για πρώτη φορά στη Γ` Εθνική. Σίγουρα είναι ένας ωραίος ρόλο. Φυσικά έχει άγχος.

Απλά έχεις να κάνεις με επαγγελματίες όπως είναι ο κ. Κεχαγιάς, μαθαίνεις και εσύ περισσότερα πράγματα.  Ολοι μαζί βάλαμε ένα λιθαράκι για να φτάσουμε σε αυτή την  επιτυχία. Ήταν κάτι που μας άρεσε και δικαιωθήκαμε.

Διαβάστε επίσης