Dark Mode Light Mode

Δημήτρης Βορδοναράκης: Ωραία φάση, έπαιξα στόπερ – Είπα αμέσως το «ναι» για τον ΑΟΚ

Ο Δημήτρης Βορδοναράκης είναι ένας από τα σπουδαία ταλέντα που έχουν βγάλει οι Μαχητές Ελευθερούπολης και ο Παναγιώτης Καρανικολής.

Μάλιστα για τις διακρίσεις του στην Πυγμαχία τον έχει τιμήσει και ο Δήμος Παγγαίου. Χθες στην Κατερίνη ήταν ένας από τους 11 μικρούς «ήρωες» του ΑΟΚ που κλήθηκαν να βοηθήσουν μια κατάσταση δύσκολη.

Στην Κατερίνη φόρεσε για πρώτη φορά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Ο Δημήτρης -που τώρα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία- μίλησε στον Τάσο Πατσίδη και στο Proininews για την πρωτόγνωρη κατάσταση που έζησε μαζί με όλα τα άλλα παιδιά.

Ερ: Πως προέκυψε και ξαφνικά από πρωταθλητής Πυγμαχίας βρέθηκες στο ποδόσφαιρο του ΑΟΚ;

Απ: Ο πατέρας μου γνώριζε κάποιον μέσα στην ομάδα και αυτός του είπε ότι θέλει άτομα γυμνασμένα που μπορούν να παίξουν για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι το Γενάρη αφού τώρα δεν μπορούσε ο ΑΟΚ να κάνει μεταγραφές.

Είπα ναι αμέσως. Μου είπε ο πατέρας σου να βοηθήσω και δέχθηκα αμέσως. Είναι και η ιστορία της ομάδας του ΑΟΚ, που έπαιξε ρόλο αν και εγώ από ποδόσφαιρο… δεν το έχω ψάξει πολύ.    Ήθελα να βοηθήσω. Είμαι καλά γυμνασμένος. Ότι χρειάζεται η ομάδα θα το κάνω.

Ερ: Πριν είχες κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο; Έστω στην παιδική ηλικία.

Απ: Πολύ λίγο. Δεν έχω παίξει καθόλου σε άλλη ομάδα.

Ερ: Η πρώτη σου εμπειρία με το ποδόσφαιρο, ήταν στην Κατερίνη;

Απ: Σε αγώνα ναι. Πρώτη φορά σε γήπεδο μέσα στην Κατερίνη. Εντάξει ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα. Προσπάθησα πολύ. Μου άρεσε, πολύ ωραία. Δεν μπορέσαμε βέβαια να παίξουμε πολύ. Ήμουν στόπερ, έτρεχα, προσπαθούσα να κόψω δεξιά και αριστερά. Έκανα ότι μπορούσα.

Κυνηγούσα από εδώ και από εκεί. Καλή φάση. Παράξενο συναίσθημα, είχε κόσμο, εντάξει ήταν η πρώτη φορά.

Ερ: Γίνατε μια παρέα με τα άλλα παιδιά;

Απ: Γνώρισα και τα άλλα παιδιά, είμαστε μια χαρά μεταξύ μας.

Ερ: Έκανες προπονήσεις με τον ΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα;

Απ: Είμαι στην Αθήνα, υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία. Μου δώσανε άδεια και πήγα στην Κατερίνη να παίξω. Τώρα είμαι πάλι στην Αθήνα και λογικά θα ξανάρθω την Τετάρτη με την Ξάνθη στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ερ: Είναι όμως στενάχωρο το γεγονός ότι δέχτηκε η ομάδα πολλά γκολ.

Απ: Εντάξει αυτό το ξέραμε. Είναι μεγάλη κατηγορία. Τι να κάνουμε; Εμείς το κάνουμε για την ομάδα επειδή δεν έχει τώρα επαγγελματίες. Το γνωρίζαμε από την αρχή. Ήταν σίγουρο ότι θα χάσουμε.

Βοηθάμε την ομάδα για να παίξει τώρα στη κατηγορία και μετά το Γενάρη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ο κόσμος ξέρει τι γίνεται. Θέλουμε την κατανόηση του κόσμου, των φιλάθλων. Δε νομίζω ότι υπάρχει παράπονο. Μας μίλησε και ο πρόεδρος, δεν έχουμε κανένα παράπονο.

Ερ: Δεν αφήνεις όμως το ρινγκ;

Απ: Όχι σε καμία περίπτωση. Τώρα είμαι στο στρατό κάνω λίγη προπόνηση. Μόλις γυρίσω θα κάνω πυγμαχία.

Ερ: Τώρα πως είναι να δέχεσαι τις οδηγίες του Παναγιώτη Καρανικολή (προπονητής του στους Μαχητές Ελευθερούπολης) στο ρινγκ και πως του Νίκου Καραμπιμπέρη στο ποδόσφαιρο;

Απ: Το δάσκαλο (Καρανικολής) τον έχω τόσα χρόνια. Από μικρό παιδί ήμουν στους Μαχητές. Τώρα ο κ. Νίκος έλεγε κάποια πράγματα στις τακτικές αλλά δεν καταλάβαινα πάρα πολλά.

Δεν έχω παίξει ποδόσφαιρο. Προσπάθησα ότι μου έλεγε από έξω να το κάνω. Όπου μου έλεγε να πάω και να μαρκάρω, το έκανα κανονικά. Ότι μπορούσα φυσικά.

Ερ: Μετά το τέλος του αγώνα πήγατε στον κόσμο, το χαιρετήσατε που ήρθε να σας δει.

Απ: Ναι φυσικά. Ευχαριστούμε όλους που ήρθαν και μας βοήθησαν. Για μας ήταν μεγάλη τιμή που έστω και έτσι φορέσαμε τη φανέλα του ΑΟΚ.

Προηγούμενο άρθρο

ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας: Πετυχημένη παρουσία με 12 μετάλλια στο Διασυλλογικό προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Έντονη φημολογία για Μάκο στον ΑΟΚ