• 24 Απριλίου 2024,

Δήμος Καβάλας: Αξιοποίηση του Πάρκου Φιλίππων

 Δήμος Καβάλας: Αξιοποίηση του Πάρκου Φιλίππων

Η Δημοτική Επιχείρηση “Δημωφέλεια” του Δήμου Καβάλας, ενέκρινε την εκπόνηση σχεδίου διερεύνησης των δυνατοτήτων αξιοποίησης στην περιοχή του “Πάρκου Φιλίππων”, στο πλαίσιο της πολιτιστικής, τουριστικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής.

Τη μελέτη αναλαμβάνει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Επιστημονική Ομάδα- Οψόμεθα εις Φιλίππους” και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναγνώριση της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής παρέμβασης, την παρουσίαση του στρατηγικού στόχου και των επί μέρους ειδικών στόχων που αφορούν στην αναδιαμόρφωση της περιοχής, την αποτύπωση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των διαφορετικών σταδίων του έργου με προτεραιότητα στις ποικίλες ανάγκες αναβάθμισης καθώς και τη συλλογή και αξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων μελετών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη υλικών και άυλων δράσεων για την ορθή και βιώσιμη ανάπτυξη των θεματικών πυλώνων τουρισμού και πολιτισμού.

Επιπροσθέτως, θα ληφθούν υπόψη δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή : Tornosnews.gr

 

Διαβάστε επίσης