• 19 Απριλίου 2024,

Δήμος Νέστου: Τα έργα στα Υπουργεία και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών στο λιμάνι της Κεραμωτής

 Δήμος Νέστου: Τα έργα στα Υπουργεία και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών στο λιμάνι της Κεραμωτής

Συγκρατημένα αισιόδοξος γύρισε από την Αθήνα και τη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Την περασμένη Παρασκευή μαζί με τους βουλευτές Εμμανουηλίδη- Μορφίδη και Παπαφιλίππου συνάντησαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δέδε. Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο Δήμο Νέστου στο τέλος του Ιουνίου. Ο κ. Τσομπανόπουλος πιστεύει ότι το Υπουργείο θα τηρήσει τις υποσχέσεις που του έδωσε. Κάποιες από τις οποίες συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν άμεσα.

Το μεγάλο και πρώτο έργο του Δήμου Νέστου για το οποίο έχει έτοιμη μελέτη, είναι αυτό της αντιπλημμυρικής παρέμβασης στην οδό Εγνατία στη Χρυσούπολη. Το έργο δεν χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο προϋπολογισμός του είναι στα 3,5 εκ ευρώ. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι το συγκεκριμένο έργο θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και όχι από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το υπουργείο Υποδομών θα χρηματοδοτήσει άμεσα το απαραίτητο έργο στο ρέμα της Πέρνης με προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ. Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη. Θα χρηματοδοτηθούν επίσης δύο έργα για τη βατότητα αγροτικών και δημοτικών οδών, συνολικός προϋπολογισμός 400.000 ευρώ. Ο Δήμος Νέστου ζητά χρήματα για να εκπονηθεί μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής πλησίον της λίμνης Αλατζάγκιολα στη Χρυσούπολη. Τέλος ζητά χρηματοδότηση στη μελέτη ίδιων έργων στο Χρυσοχώρι. Η επίσπευση των διαδικασιών θα διευκολυνθεί τόσο από την ανταπόκριση των υπουργείων όσο και από το γεγονός ότι ο Δήμος Νέστου παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η δημοπράτηση έργων ή μελετών θα συντομευθεί, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η απαγόρευση των φορτηγών στην Κεραμωτή

Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης για την απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στο λιμάνι της Κεραμωτής ο κ. Τσομπανόπουλος είπε ότι «… τις επόμενες μέρες θα την υλοποιήσουμε». Συμπλήρωσε ότι θα δοθεί απαραίτητος χρόνος για να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν οι λοιποί εμπλεκόμενοι. «Υπάρχουν κι άλλα λιμάνια στο Νομό, δεν γίνεται όλο το βάρος να το σηκώνει η Κεραμωτή» κατέληξε ο κ. Τσομπανόπουλος.

Διαβάστε επίσης