• 18 Μαΐου 2024,

Δημόσιο έργο στο Παγγαίο που εξελίσσεται γρήγορα και σωστά

 Δημόσιο έργο στο Παγγαίο που εξελίσσεται γρήγορα και σωστά

Σε μία εποχή που η συζήτηση για τα δημόσια έργα παρουσιάζει και προβάλει προβλήματα, το συγκεκριμένο έργο άρχισε στην ώρα του, συνεχίζεται κανονικά κι όπως όλα δείχνουν θα τελειώσει εγκαίρως, χωρίς να χρειασθεί παράταση. Αρκεί φυσικά να μην ματιάξουμε το έργο που εξελίσσεται στο όρος Παγγαίο, από την 1η Ιουνίου, μετά από διαγωνιστική διαδικασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Πρόκειται για έργο συντήρησης κι ασφαλτόστρωσης του δρόμου στο Παγγαίο, από το Ακροβούνι μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Η δημοπράτηση δημιούργησε νέα δεδομένα, καθώς υπήρξε έκπτωση 38%. Από τις αρχές Ιουνίου βρίσκεται στο σημείο και δουλεύει ο ανάδοχος συμπολίτης μηχανικός Αλέξανδρος Τσεβελέκης. Αντιμετωπίζει τις νεροφαγίες, τις καταπτώσεις, τις καταστροφές στο συγκεκριμένο δρόμο, αποξηλώνει κι αντικαθιστά την παλιά άσφαλτο, όπου υπάρχει λόγος. Ταυτόχρονα δημιουργούνται τάφροι για την απορροή των νερών της βροχής. Το έργο στηρίζεται σε μελέτη του 2013, δηλαδή οι εργασίες είχανε προετοιμαστεί και μελετηθεί το 2013. Από τότε μέχρι τη στιγμή που εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του δρόμου χειροτέρεψε. Παρόλα αυτά γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, ο δρόμος να επανέλθει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πριν το χειμώνα, όπως επιβάλλεται. Στόχος του εργολάβου είναι να μην χρειασθεί να εξαντλήσει την προθεσμία που έχει μέχρι 24 Οκτωβρίου, δηλαδή να τελειώσει, ίσως και στα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης