Δημοτικό Συμβούλιο: Νέα αποχώρηση παράταξης Βέρρου λόγω Γραμμένου

 Δημοτικό Συμβούλιο: Νέα αποχώρηση παράταξης Βέρρου λόγω Γραμμένου

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας επικαιροποίησε ψήφισμα  του 2016 για την μη μόνιμη παραμονή προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Η συζήτηση ήταν σε αρκετά σημεία της έντονη με κυριότερη στιγμή τη διαφωνία των Βέρρου- Σωτηριάδη- Μουρτασάγα με τον Γιώργο Γραμμένο. Η συνεδρίαση σταμάτησε για λίγο κι η κατάσταση εκτονώθηκε. Η παράταξη Βέρρου αποχώρησε νωρίς από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη όπως είπε για την στάση και τα λόγια του προέδρου Γιώργου Γραμμένου. Οι Βέρρος- Σωτηριάδης και Μουρτασάγας έφυγαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον κ. Γραμμένο αμέσως μετά τη συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.Ο κ. Γραμμένος ωστόσο κατηγόρησε για φιλοκυβερνητική στάση και τον Μάκη Παπαδόπουλο!

Η κ. Δήμαρχος υποστήριξε ότι στους υφιστάμενους πρόσφυγες θα προστεθούν ακόμη 70 με αποτέλεσμα το συνολικό νούμερο να ξεπεράσει τους 470. Είπε μάλιστα ότι για τους επιπλέον πρόσφυγες ετοιμάζονται ήδη οι απαραίτητες υποδομές. Η παράταξη Βέρρου είχε άλλα στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων σήμερα, η κ. Δήμαρχος άλλα. Με λίγα λόγια και οι δύο πλευρές θέλησαν να μάθουν πόσοι πρόσφυγες είναι σήμερα στο Ασημακοπούλου, μετέφεραν στο συμβούλιο διαφορετικά νούμερα!

Η επικαιροποιημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο αν και η Δήμαρχος προέβλεψε «… δεν θα μας ακούσουν, δεν μας υπολογίζουν». Από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου αλλά και η παράταξη Ποτόλια. Αρνητικά ψήφισε μόνο η παράταξη Βέρρου. Η παράταξη Σιμιτσή ψήφισε θετικά αλλά με πολλές επιφυλάξεις.

Με άλλη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος Καβάλας να καταθέσει αγωγή κατά του δημοσίου για τα έξοδα που αυτός έκανε σχετικά με τους πρόσφυγες το 2016. Η αγωγή θα είναι έως το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε ερωτήσεις πριν από την ημερήσια διάταξη, η απαρτία εξασφαλίστηκε με δυσκολία. Στην αρχή της συνεδρίασης ο Γιώργος Γραμμένος διατύπωσε τα συλλυπητήρια του συμβουλίου προς τον Άρη Βέρρο για τον θάνατο του πεθερού του Άγγελου Θεοδοσίου. Ο κ. Ηλίας Καλανταρίδης συνεχάρη τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων Όμηρο Κυριακίδη που βοήθησε για να αντιμετωπιστεί το πρόσφατο περιστατικό πυρκαγιάς στις Κρηνίδες. Όπως είπε ο κ. Γραμμένος, το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει μία ακόμη φορά αυτόν τον μήνα

Διαβάστε επίσης