Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου: Να διατηρηθεί το Ειρηνοδικείο Θάσου

 Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου: Να διατηρηθεί το Ειρηνοδικείο Θάσου

Στη συνεδρίαση του στις 20/11 το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Θάσου. Το ψήφισμα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, μετά τις πληροφορίες που έλαβε για κατάργηση του Ειρηνοδικείου Θάσου στη Θάσο και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Ειρηνοδικείο της Καβάλας, εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του.

Ειδικότερα μετά και την μίσθωση από τον Δήμο Θάσου του 1ου ορόφου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μίσθωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του ισόγειου ορόφου, του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ Θάσου από την ΕΤΑΔ, για την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Θάσου σε νέο κτίριο στη Θάσο.

Η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου είναι μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Θάσου. Από το 2021 υφίσταται ανοιχτό κτηματολόγιο που αφορά τους περισσότερους οικισμούς του Δήμου και αυτό καθιστά περισσότερο από ποτέ αναγκαία την διατήρηση του Ειρηνοδικείου.

Ένας ευρύς κύκλος επαγγελματιών όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, τοπογράφοι, μεσίτες αλλά και οι απλοί πολίτες επισκέπτονται καθημερινά το Ειρηνοδικείο ενώ η ραγδαία Τουριστική Ανάπτυξη και η ραγδαία αύξηση των οικοδομικών αδειών έχουν διευρύνει τις υποθέσεις του.

Το Ειρηνοδικείο Θάσου παρέχει υψηλού επιπέδου και ταχύτητας υπηρεσίες και τυχόν κατάργησή του, θα προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στις συναλλαγές, ταλαιπωρία σε επαγγελματίες και απλούς πολίτες, αλλά και την γενικότερη αντίδραση του πληθυσμού μας αφού θα συμβάλλει τα μέγιστα στον μαρασμό του ήδη υποβαθμισμένου από άποψη λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών νησιού μας.

Επίσης, ο όγκος των υποθέσεων που χειρίζεται το Ειρηνοδικείο Θάσου επιβάλει την παραμονή του Ειρηνοδικείου Θάσου στη Θάσο».

Διαβάστε επίσης