Διόδια και σκουπίδια στην ατζέντα της Δημάρχου

 Διόδια και σκουπίδια στην ατζέντα της Δημάρχου

Στην Αθήνα ταξιδεύει αύριο η δήμαρχος προκειμένου να προωθήσει θέματα του Δήμου Καβάλας που έχουν σχέση με τα απορρίμματα. Χθες η κ. Τσανάκα ενημέρωσε τους βουλευτές για το πρόβλημα που δημιουργούν τα διόδια στην Παράκαμψη. Δόθηκε από την πλευρά της απάντηση στην κριτική Σιμιτσή για την απουσία της από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην Αθήνα για τα σκουπίδια

Στην Αθήνα ταξιδεύει αύριο η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα σε προγραμματισμένες συναντήσεις σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, την διαχείριση αυτών στο σκουπιδότοπο του Δήμου Καβάλας και τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία αναζητά χώρο.

Η κα Τσανάκα έχει πει ότι στο αυριανό ταξίδι μαζί με το Δήμαρχο Δράμας και Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΑΘ. Φαίνεται ότι θα συναντήσει και τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, αλλά και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Λιόγκα, σύμβουλο του εν λόγω υπουργού.

Για την επιτυχία και τις συναντήσεις του ταξιδιού της έχει συνεργασία με τους κυβερνητικούς βουλευτές, προκειμένου με την ευκαιρία να έχει επαφές και για άλλα θέματα, πέραν των απορριμμάτων.

Χθες η Δήμαρχος παρακολούθησε κανονικά τις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων. Ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κριτική που δέχτηκε, κυρίως από την πλευρά Σιμιτσή, κα την απουσία της από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη.

Η Δήμαρχος θύμισε ότι ο κ. Σιμιτσής και σαν Δήμαρχος και σαν σήμερα ως δημοτικός σύμβουλος ταξιδεύει πολύ συχνά. Είπε ότι ενώ μπορούσε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να γίνει με την επιστροφή της από το ταξίδι στην Τουρκία έγινε την περασμένη Πέμπτη όσο αυτή απουσίαζε, προκειμένου να διευκολυνθούν θέματα που αφορούν το δημοτικό συμβούλιο και τρέχοντα ζητήματα του Δήμου.

Σχετικά με το θέμα του ταξιδιού της η κα Τσανάκα είπε τα εξής: «Ο κ. Σιμιτσής, ο οποίος ακόμα και τώρα το μεσημέρι, ακόμα και τώρα όταν ψηφίζονται ταξίδια στο δημοτικό συμβούλιο, που προτρέπει να παίρνω κι άλλους δημοτικούς συμβούλους μαζί, να παίρνω υπαλλήλους! Δεν το έκανα αυτή τη φορά.

Για ποιο λόγο δεν άλλαξα την ημερομηνία του δημοτικού συμβουλίου; Που θα μπορούσα άνετα να το κάνω. Μα η υπηρεσία έπρεπε να περάσει ορισμένα θέματα, για τα οποία δεν μπορούσα να περιμένω και δεν εννοώ το Βερούλειο κι αυτά. Άλλα είναι άλλα τα θέματα που έχουνε ημερομηνία λήξης κι αυτός είναι ο λόγος που κάναμε δημοτικό συμβούλιο.

Με την παρουσία μου ή μη, μια χαρά γίνεται. Αλλά εγώ θέλω να πω το εξής: Ο κ. Σιμιτσής να χαμηλώσει λίγο τους τόνους, γιατί είναι ντροπή».

 

 

Διαβάστε επίσης