Διοικητική κρίση στο Επιμελητήριο

 Διοικητική κρίση στο Επιμελητήριο

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης διαχώρισε τη θέση του από την παράταξη Δέμπα. Κατηγόρησε τον πρόεδρο Μάρκο Δέμπα ότι δεν τήρησε μεταξύ τους συμφωνία, η οποία έγινε παρουσία συγκεκριμένων μαρτύρων- εκπροσώπων της αγοράς. Προέβλεπε παραίτηση του κ. Δέμπα τον Δεκέμβρη του 2019 ώστε πρόεδρος στον φορέα να εκλεγεί ο ίδιος. Η συμφωνία παραπέμπει στην προεκλογική για το Επιμελητήριο περίοδο του 2017. Τότε ο κ. Τσατσούλης αποχωρούσε κι οι διάδοχοι φέρονταν δύο. Στις εκλογές του 2017 υπήρξε ενότητα. Αυτή, είναι κατηγορηματικός ο Γιάννης Παναγιωτίδης, επετεύχθη λόγω της μεταξύ τους συμφωνίας. Η οποία δεν τηρήθηκε.

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας ο Μάρκος Δέμπας απάντησε. Κι ενώ για τη συμφωνία είπε ελάχιστα, έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Ουδείς αμφισβητεί τη συμφωνία. Οι μάρτυρες αυτής άλλωστε είναι έτοιμοι να την επιβεβαιώσουν. Ο κ. Παναγιωτίδης δεν φαίνεται να αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία αν και τα πράγματα στο Επιμελητήριο και τη διοίκηση του ήταν οριακά. Ήταν με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά όπως φαίνεται από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι…

Κατά το τυπικό 11 έδρες έχει η παράταξη Δέμπα και 10 οι άλλες δύο (Παπαδόπουλου, Ζησίμου). Αν ο κ. Παναγιωτίδης θεωρηθεί ανεξάρτητος τότε η πλειοψηφία δεν υπάρχει υπέρ του κ. Δέμπα. Φημολογούνται κι άλλες «μετακινήσεις» που περιγράφεται ότι ευνοούν τον σημερινό πρόεδρο. Ο οποίος δεν είναι τυχαίο που δηλώνει ότι θα είναι πρόεδρος ως το τέλος της 4ετιας.

Είναι αλήθεια ότι η συνέντευξη τύπου του κ. Παναγιωτίδη έβαλε τον φορέα σε κρίση. Την οποία θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να παρακολουθήσουμε. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν υπήρξε αντίδραση από τις παρατάξεις Κίμωνα Παπαδόπουλου- Παύλου Ζησίμου.

Διαβάστε επίσης